Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. január 24., vasárnap

Illatos úti éhező cica!

Részlet a legújabb beszámolóból Cicu új életéről: "...képzeld, 4 gourmet konzervet evett meg estig, dorombol folyamatosan, a lány ágyában aludt, nagyon tetszik neki az új gazdija! Azt csinálhat amit akar, aludt a ruhásszekrényben, ágyban, mindenhova bemászhat. Tökéletesen használja az almot, az emésztése is rendben van..."
Köszönöm szépen Borinak és Barátnőinek, hogy segítettek megmenteni Cicut! PZs. (2010. 01. 24.)

Korábbi hírek:

A Cicát végre kihoztuk az Illatos útról, és már új Gazdija kényezteti... Még nagyon kis soványka (mint egy agár), de nagyon barátságos és nagyon akar élni, reméljük, hogy egy szerető otthonban hamarosan megerősödik! Köszönöm szépen Lakos Györgynek, a Család utcai Állatorvosoknak és Mindenkinek, aki aggódott érte és segített! PZs. (2010. 01. 22.)

Eredeti segélykérés:

A képen látható cica gazdája kórházba került, ezután a cica kb. három hetet töltött a bezárt lakásban, valószínűleg étlen, szomjan... Egy cicabarát szomszéd végül kiharcolta, hogy a rendőrség felnyissa a lakást és kiszabadíthassák a cicát! Sajnos ezután tanácsunk ellenére a cica az Illatos útra - Budapest sintértelepére - került, a szokott "hivatalos eljárás" szerint... :(

Mivel a cicának három hét éhezés után orvosi ellátásra és humánus körülményekre, egészséges étkezésre van szüksége, ami az Illatos úton "nem igazán" biztosított számára, ezért sürgősen keresünk olyan gondos, szerető ideiglenes befogadót, akinél a szükséges gondoskodást végre megkaphatja!

Aki segíteni tudna, kérjük jelentkezzen: 30-429-2923

Köszönettel: Pásztor Zsuzsa, Illatos Úti Állatvédő Projekt

(a képen a Cica mellett látható "valami" NEM eledel...)

Elveszett fekete-fehér cica!

Szombathelyen, a Nagyvárad utcából elveszett fekete-fehér házi cicánk, Berci!
2010. január 4-én délután látták utoljára, amikor leesett az első idei hó. Azóta is hótakaró borít mindent, nem tudom, mennyire lehet ez összefüggésben azzal, hogy nem jött haza. Azért volt ez nagyon furcsa már az első estén, mert bár meglehetősen önálló, maximum 3-4 óránként mindig “bejelentkezett”.
Úgy találtuk őt, illetve ő talált minket pár hónaposan egy parkolóban teljesen lesoványodva, amikor már eszét vette a éhezés. Az első pillanattól rendkívül ragaszkodó, szeretetteljes cica. Ami csak hozzátesz a bájához: folyamatosan beszélget.
Kertes, házas vidék a miénk, ahol remekül beilleszkedett a cicatársadalomba, sőt elég vérmes kandúrrá lett udvari üzemmódban. Sokat és sokfelé elment. Épp az ivartalanítás előtt tűnt el.

Hazavárjuk!!! Kiplakátoltuk a környéket, a szomszédok is tudnak az esetről. Ők is szeretik.

Most kb. 10 hónapos, eltűnésekor a nyakában élénk zöld nyakörv volt kis csokornyakkendővel és kerek medál címmel, telefonszámmal.

Aki bármit tud róla, esetleg befogadta, nagyon kérem, értesítsen:
Telefon: +36-94-789-212, +36-20-959-7479, +36-70-575-6606
E-mail: bodzaviragom(kukac)gmail.com

A Nagyvárad utcát kevesen ismerik: a Bagolyvárnál, az Alsóhegyi út elején levő park másik oldala/utcája.

Nagyon köszönünk minden segítséget!

(2010. 01. 24.)

Dobjuk ki Bendzsit...

BertaKata írta:

Képzelj el egy suttyó, igazi tajparaszt családot, akik úgy kívánják megoldani a kölyökkora óta láncon élő puli sorsát, hogy idézem: "hámajkivisszükaerdőbe". Gondolom csóri Bendzsi soha nem kapott, így nem is tudott adni szeretetet, a bőrét húzó koloncok, a 90 cm-s lánc, a befagyott hólé, az egy hete üres tál miatt csipkedőssé vált.

Aztán képzeld el Montyt, aki a helyszínre siet, kis híjján megborítja az öreget (pedig Monty végtelenül békés egy figura), csak hát ott van még három kutya... Nem, őket nem adják. Még.

Valahogy csak sikerül betuszkolni a kockára fagyott kutyát a boxba, irány hozzám. A simogatásból nem tudom, mennyit érez a ráfilcesedett bekecs miatt... Mindig azokat a kutyákat szánom a legjobban, akik még a bajban sem érezhetik meg a simogató kéz nyugtató erejét... Pórázt soha nem látott, vicsorog, amikor megpróbálom kivinni... Kecskeméten úgy kell kiborítani a boxból, aztán csak szöszmötöl, ide néz, oda néz, el sem hiszi, hogy a kennel az övé, és ilyen nagy hely is van a világon...

Érdeklődni őkelméről Szabó Attilánál lehet: 36-30-8499-585, +36-20-2833-614

Kapcsolódó oldalak, további képek, részletek:
www.gallery.site.hu/u/csucsor77/benji
www.allatvedelmiorszem.hu
www.mentsvar.hu

Elveszett papagáj!

2009. 01. 23-án elveszett Budapest XVI. kerületéből egy papagáj, Lütyő! Fajtája katalin-papagáj, mérete kb. 15 centi, rövid farktollai vannak, színe zöld alapon fekete csíkos.

Nagyon szelíd, bújós madár, családtagként élt közöttünk, ezért nagyon várjuk haza!
Aki bármit tud felőle, kérjük hívjon: +36-30-582-4327