Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. június 30., szerda

Elveszett fehér puli!

Szentendrén 2010. 06. 30.-án a koradélutáni órákban a Kovács László utcából (Bükkös patak környéke) eltünt egy 3 és fél éves ivaros kan, fajtatiszta, barátságos, fehér puli!
Mikrochippelt, oltott.

Ismertetőjelei:
Zsinóros, de a földtől 10 cm-re visszanyírt szörzet, a hasán, lábain teljesen rövidve nyirt.
Esetleg sántithat, mert nemrég lett eltávolítva a bal első lábából egy fém inplantátum, ennek helyén gyógyuló seb is van, itt barnás a szöre is.
Eltünésekor killtix nyakörv volt csak rajta.

A kép 2 éves korában készült!

Kétséggbeesve keressük, aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: porgeloci@gmail.com vagy +36-70-601-3104, +36-30-680-4913
Nagyon köszönünk minden segítséget!

Elveszett fehér-szürkés cica!

Elveszett a kiscicám az M7-es autópálya 98-as km kövénél Budapest felé a Sóstói felhajtónál, autóbalesetben!

Aki esetleg arra felé nyaral és látja, kérem fogadja be és jelezzen nekem!

Köszönettel: Tóth Krisztina Barbara, toth.krisztina.barbara@gmail.com

2010. 06. 30.

Főpolgármesteri Hivatal most lecsonkoltatná a Nagymező utcai fasort

A Nagymező Utcaiak Egyesülete és a Védegylet értesülése szerint, a Főpolgármesteri Hivatal Környezetgazdálkodási Ügyosztálya a Főkert Zrt-vel együtt most arra készül, hogy lecsonkoltatja a fasort a Nagymező utcában. Az előkészületek a civil szervezetek háta mögött zajlanak. Ma 15. órakor tartanak bejárást.

Az Egyesületnek és a Védegyletnek mégis sikerült megtudni, hogy 2010. június 30-án 15. órakor tart a Főpolgármesteri hivatal bejárást a Nagymező utcában. A bejáráson várhatóan arra való hivatkozással döntenének a fasor csonkolásáról, hogy a fák élet- és balesetveszélyessé váltak a vihar miatt.

A Környezetgazdálkodási Ügyosztály nem először adná áldását a környezetkárosításra. A Főkert és a Főváros együttműködésének eredményeként, 2009. márciusban fakivágási engedély nélkül majdnem kivágtak 21 fát. Akkor a Környezetgazdálkodási Ügyosztály már felhatalmazta a Főkertet, hogy 21 fát kivágjanak, abból 18-at a Nagymező utcában. A fakivágás indoka az élet és balesetveszély elhárítása volt, mely csupán azóta áll fenn, hogy a mélygarázsépítést a fasor akadályozza. 2009. márciusban a fasort a Nagymező Utcaiak gyors intézkedése és heves ellenállása, a sajtó visszhangja és a Fővárosi Főügyészség eljárása tudta megvédeni a törvénytelen fakivágástól. A fasor halála akkor csak pár napon múlott.

2009. júniusban azután a Főkert Zrt. az általa kivágásra ítélt 21 fára fakivágási engedélyt adott be. A kérelmet első fokon elutasította az eljáró 13. kerület. Másodfokon a kérelem elbírálása jelenleg is tart. Tekintettel arra, hogy a fasor útban van a mélygarázsnak, a mélygarázsépítési engedélyezési eljárást a 13. kerület felfüggesztette addig, amíg a Főkert által beadott fakivágási engedély kérdése eldől. Így most a fakivágáson múlik a mélygarázsépítési engedély további sorsa.

A Nagymező Utcaiak Egyesülete és a Védegylet számára teljesen világos, hogy a fasor csonkolása most mit készít elő. 2007. január óta, amikor az ügyészség megóvta a mélygarázsépítési és fakivágási engedélyt, folyamatosan élet- és balesetveszéllyel riogatnak. Ez természetesen nem áll fenn. A 2009. márciusi kurdarcba fulladt kísérlet után a Főkert maga állapította meg, hogy 3 fa esetében van szükség visszavágásra, esetleg kivágásra. A 3 fa visszavágását akkor el is végezték. Semmi sem indokol tehát drasztikus beavatkozást: drasztikus visszavágást vagy csonkolást. Semmi, csak a mélygarázsépítői lobbi érdeke. Ők úgy tűnik még mindig elég nagy befolyással bírnak.

A Nagymező Utcaiak Egyesülete és a Védegylet azonban azon lesz, hogy akik folyamatosan a környezetkárosítást próbálják véghezvinni a Nagymező utcában, kudarcot valljanak és lehetőség szerint, elnyerjék a törvény által kiszabható büntetésüket. Ezért ma, 2010. június 30-án részt fogunk venni a titokban szervezett - azonban a Környezetgazdálkodási Ügyosztály vezetője által ma reggel elismert -, bejáráson, ahová várjuk a sajtó képviselőit is.

További felvilágosítás:
Bér Rudolf, Nagymező Utcaiak Egyesülete, +36-30-9480-480

Kapcsolódó oldalak:
www.nonprofit.hu/hirek/egyhir/669407.html
www.greenfo.hu

2010. 06. 30.

Elveszett yorkie!

Tegnap kaptam egy hívást, hogy egy nő befogta a kutyámat, kirohantunk és kiderült már tovább is adta valakinek... "Természetesen" nem tudja kinek :(

Kérek mindenkit, ha felbukkanna a környezetében egy sánta pici Yorki szuka, értesítsen, visszavásárolom a kutyát!
Nagyon köszönök minden segítséget: Balogh Adrienn, +36-20-250-8176
(2010. 06. 30.)

Eredeti segélykérés:
2010. 06. 25,-én reggel eltűnt Yorki szuka kutyám Agárdon az Úttörő utcából. A kutya diszpláziás, ivartalan, nyírt szőrű, másfél kiló, harap és rettenetesen fél!
Eltűnésekor arany színű textil nyakörve volt rajta.

Számára ismeretlen helyről tűnt el, valószínüleg az alkotmány utca környékén van, legalábbis tegnap többen látták arra. Engem keres, de én csak ma jöhettem ki a kórházból, keresem én is csak ez egy újszülöttel elég nehéz.

Kérek bárkit aki látja jelezze és én azonnal megyek!
Köszönöm: Balogh Adrienn, +36-20-250-8176

2010. 06. 26.