Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. június 13., vasárnap

Civil kontroll alá kell vonni a bankok irányítását!

Folyamatos globális civil kontrollra és a pénzügyi piacok szigorú szabályozására van szükség ahhoz, hogy a globalizációt irányító pénzügyi szektor ne tehesse azt, amit akar – állítja Susan George, Párizsban élő amerikai politikatudós, az ATTAC tiszteletbeli elnöke.

Bankadó helyett pénzügyi tranzakciók megadóztatása kellene

Susan George szerint, hiába állított össze az IMF egy 750 milliós mentőcsomagot, Németország betiltotta a spekulatív shortolást, ha nincs az uniónak egy olyan központi bankja, amely központi bankként, EU-kötvények kibocsájtásával kedvezőbb gazdasági feltételeket teremhetne meg tagországainak, mint a pénzügyi piacok. Nem globális bankadóra lenne szükség, hanem a pénzügyi tranzakciók megadóztatására. Miért? Mert a bankok azért fizetnék be a válságalapba a globális bankadót, hogy egy következő recesszió alkalmával ne közpénzből kelljen őket újra megmenteni, ám ez a rendszer csak ismét arra ösztönözné őket, hogy bármikor felelőtlenül lehet majd hitelezni és spekulálni-, mert ha nagy a gond, ott van az alap, amiből úgyis megmentik őket. A leendő globális bankadó így csak akkor jó és használható, ha annak összegét a szociális rendszerre költik a kormányok.

Közösségi ellenőrzést a bankok felett!

Az ATTAC éppen ezért azt szeretné, hogy vonják demokratikus civil kontroll alá a bankokat, ha már hatalmas, az adófizetők pénzéből származó összegekkel segítették ki tavaly és tavalyelőtt őket. A banki tevékenységnek is közszolgáltatásnak kellene lennie. Ami persze nem azt jelenti, hogy ész nélkül osztanánk a pénzt mindenkinek, hanem hogy bizonyos szabályok alapján lehetne csak kölcsönhöz jutni, mondjuk az infláció plusz a kölcsönzéssel járó költségek alapján. Az emberek a fizetésüket betétként helyeznék el a pénzintézeteknél, és a bank adná kölcsön a pénzt a köz által meghatározott feltételekkel. Ezután meg kell nekik mondani, hogy kis-és középvállalkozások zöld projektjeit finanszírozzák, amivel egyben munkahelyeket is teremtenek, illetve olyan magánszemélyeknek adhatnának kölcsön, akik energiatakarékossá akarják tenni a lakásukat, mert az igazi veszély manapság, még ha az emberek nem is érzik, a klímaváltozás.

Az IMF és a privatizáció

Éppen ezért megkérdőjelezhető döntés volt a magyar kormány részéről, hogy 2008-ban 25 milliárd dolláros hitelkeretet kért az IMF-től és a Világbanktól. Ha nem kért volna Budapest kölcsönt, akkor Magyarország leértékelte volna a forintot, felemelte volna a kamatokat, és az import áruk helyett helyi árut vettek volna. A lényeg, hogy az IMF mindig ugyanazokat a feltételeket szabja meg a segítségért cserébe. Mindent privatizálni kel, meg kell emelni a kamatokat, egy csomó munkahelyet meg kell szüntetni, és be kell vezetni a neoliberális piacgazdaságot – ami rövidtávon nagyon fájdalmas mechanizmus. Ott van például Oroszország: elpusztították az egészségügyi rendszerüket, ami mondjuk valóban nem működött a legjobban.

A teljes riportot itt olvashatja el

Kapcsolódó oldal: www.ingatlan.net

Elveszett fehér cica!

Még mindig keressük! (2010. 06. 13.)

2010. 04. 15.-én elveszett Hóci (Hógolyó) névre hallgató, nagy termetű, fehér, hosszú szőrű ivartalanított kandúr cicám Budapest XX. kerületében, a Nagyszeben utca környékén!

A becsületes megtalálónak pénzjutalommal honorálnám fáradozásait!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: +36-30-351-5033, gulyas85anita@gmail.com vagy gulyasanta@citromail.hu
Segítségüket előre is köszönöm!

Elveszett chow-chow!

2010. június 5.-én szombaton a kora esti órákban eltűnt Érdről a Zrínyi utcából Amadeusz nevű 21 hónapos kan vörös csau-csau kutyánk!
Valaki kifeszítette a nagykaput annyira, hogy a kutyám kifért. Nem tudni mi volt az illető célja, de miután a kutyát sétálni szoktuk vinni, ezért lehet, hogy magától kibújt és úgy gondolta, hogy egyedül indul sétálni. Azóta hiába keresem...

Kérem a becsületes megtalálót, jelentkezzen!
Köszönettel: Hüse Miklósné, +36-30-907-6414