Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2011. január 4., kedd

Talált bordeauxi dog!

Nagydorog - Simontornya között, az autóúton találtak egy szuka bordeauxi dog kutyát! Csont és bőr szegény. Nyakörve, tetoválása és chipje nincs.

Gazdája jelentkezését várják a +36-20-248-9282 számon.

2011. 01. 04.

In memoriam Maci

Harsányiné Lőrincz Erika írta:
Hírt adtam már Maciról, a betonhoz fagyott idős kuvaszról, akit gazdája kegyetlen módon hagyott szenvedni! Az utolsó pillanatban azonban Perédi Gergely (a Budapesti Állatmentők civil csapat vezetője) és önkéntesei, rendőrök segítségével megmentették a haldokló Macit, leszállították Őt Kecskemétre a Menhely az Állatokért Alapítványhoz, ahol eddig küzdöttek az életéért.

Maci sajnos az év utolsó napján azonban meghalt! Nem tudott tovább küzdeni az életbenmaradásért! Leállt a veséje, fulladt és egyéb szervei is felmondták a szolgálatot!

Mindez K. Dénes, Maci tulajdonosa, és a segítségnyújtást megtagadó hivatalos ismertebb állatvédő alapítványok és az ott dolgozók lelkén szárad!!!!!!!!!!!



Csak remélni tudjuk, hogy Macika odaát már nem szenved tovább és gazdája, aki ellen megindult az állatkínzás miatti büntetőeljárás, végre először Magyarországon ténylegesen letöltendő börtönbüntetést kap!
Legszívesebben kiírnám azon hivatalos állatvédő szervezetek nevét is, akik az adóinkból akár több tíz- vagy százmillió Ft-ot is megkapnak, azonban segítséget nem nyújtottak konkrétan ez esetben sem, sőt még a telefonjaikat sem vették fel!


Maciért itt lehet gyertyát gyújtani:
www.gyertyagyujtas.hu/index.php/20590.kivalasztott

Maci mentése és története a Blikk oldalán:
www.blikk.hu/blikk_aktualis/dobbenet-betonhoz-fagyott-a-kutya-2038913

Üdvözlettel:
Harsányiné Lőrincz Erika
Elszánt Állatvédők Csapata
a Budapesti Állatmentők segítője
(Bankszámla szám: 10701135-45077308-51800004)

2011. 01. 04.


Perédi Gergely Maciról: "Biztosan emlékszik mindenki Macira... az odafogyott kutyusra. Sajnos rossz hírrel tudok szolgálni... SZEGÉNY MACI ELTÁVOZOTT KÖZÜLÜNK!!!
Minden köszönet Szabó Attilának és Tőzsér Juditnak, hogy mindent megtettek a felépülése érdekében, de sajnos az elszenvedett sérülései elvitték ŐT!
NYUGODJ BÉKÉBEN MACIKA! :(" Facebook - 2011. 01. 03.


Az eredeti cikk Maciról:

A délutáni órákban a Budapesti Állatmentők vezetője Perédi Gergely és két önkéntese lakossági bejelentés alapján ment ki a II. kerületi helyszínre egy évek óta lakatlan házhoz, és az ott magára hagyott kutyához. A látvány sokkoló volt: a képeken látható nagytestű, idős kuvasz, aki a - feltehetően már korábban - legyengült állapotának köszönhetően napok óta nem tudott lábra állni, saját vizeletében és székletében a betonhoz fagyott. A kutya a lakatlan ház emeleti
teraszán volt 4 napja egyébként is élelem és víz nélkül, ahova egyedül nem tudott felmenni (a terasz csak a házon belüli lépcsőn megközelíthető). Vélhetően "gazdája" vitte vagy vitette fel oda a szerencsétlen sorsú kutyát, hiszen a bejelentő szerint a kutya egy jó ideje nehezen tudott csak lábra állni. Szándéka vélhetően az volt, hogy a kutya ott pusztuljon el.

Perédi Gergely telefonon megkereste a tulajdonost, és kérte, menjen oda az ingatlanhoz a kutyája miatt. K. Dénes erre nem volt hajlandó, azt állítva, hogy a kutya 3 napja meghalt és ő eltemette. Mikor P. Gergely közölte vele, hogy a kutyát látják az emeleti teraszon, K. Dénes erre változtatott állításán, és közölte, hogy tegnap volt a kutyát megetetni és semmi baja nem volt...
A tulajdonos szerencsétlenségére mivel hó esett a napokban és lábnyomok nem bizonyították, hogy bárki is járt volna a telken, P. Gergely közölte vele, hogy állatkínzás miatt feljelenti. K. Dénes a telefont erre rácsapta a Budapesti Állatmentők vezetőjére.

A kutya lehozatala már rendőri intézkedés mellett történt: a kutya farkát és hátsó felét csak meleg víz segítségével tudták kiszabadítani súlyos odafagyott állapotából.

Sajnálatos dolog még az állatkínzáson túl, hogy a bejelentők napok óta hívogattak különféle hivatalos, az átlag állampolgárok által legismertebb állatvédő szervezeteket, akik vagy fel sem vették a telefont, vagy a bejelentőt visszautasították. A legabszurdabb indok, hogy miért nem tudnak segíteni az volt, hogy egy kutyájuk épp elszaladt... (ez egy menhellyel nem rendelkező állatvédő szervezet válasza volt...).

A Budapesti Állatmentők egy önkéntes alapon működő civil szervezet, amely saját tagjai és főleg vezetőjük pénzéből menti nap mint nap a megkínzott, sérült, vagy magukra hagyott állatokat.
Jelen esetben is a kutya az életét (amennyiben megmarad - az orvosok jelenleg is küzdenek érte) a bejelentőnek, civil állatmentőknek, a II. kerületi rendkívül korrektül eljáró rendőröknek, és dr. Varga József állatorvosnak köszönheti.

Amennyiben a kutya életben marad a Menhely az Állatokért Alapítvány (Kecskemét) fogadja be, elnök-asszonya Tőzsér Judit értesített bennünket, hogy a kutya akár már éjszaka a fűtött betegházban gyógyulhat tovább. A Menhely az Állatokért Alapítvány számtalan esetben nyújtott már azonnali segítséget akár civil állatvédőknek is, fogadott be az ország bármely pontjáról sanyarú sorsból mentett állatot!

Harsányiné Lőrincz Erika
Önkéntes, független állatvédő, -mentő
Elszánt Állatvédők Civil Csapata
a Budapesti Állatmentők segítője

2010. 12. 17.

Kapcsolódó oldalak:
Menhely az Állatokért Alapítvány
Igy hagyta volna meghalni a kutyáját...