Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. április 6., kedd

On-line interjú Zsigáné Marosi Évával

A KEMMA on-line interjúja:

1. KEMMA: Köszöntjük szerkesztőségünkben Zsigáné Marosi Évát, a Tappancs Állatotthon Alapítvány elnökét, a tatabányai Állatvédelmi őrszolgálat alelnökét. Vendégünk egy órán át válaszol olvasóink kérdéseire.
Zsigáné Marosi Éva Én is szeretettel köszöntöm az olvasókat. Igyekszem tudásomhoz és tapasztalataimhoz mérten megfelelő tanácsokat és segítséget nyújtani a hozzám fordulóknak.

2. Szilvia: Először is gratulálok Önöknek a kitartásukhoz, erejükhöz, és a nemes munkájukhoz! Csak annyit kérdeznék, hogy mi lett a baji, kutyáját halálra éheztető állatkínzóval? Az ügyészség szerint nem volt állatkínzás, ugye??? Az a szegény pára biztos "nagyon örült, hogy sokat fekhet, pihenhet, még felállnia sem kellett!" Ugye Ön kiérzi ezekből a mondatokból az iróniát?! Ha ez esetben is felmentik, nem akar tovább lépni, feljebb vinni ezt az ügyet, más hivatalokhoz fordulni vele? Azóta én szégyent érzek, hogy baji vagyok, szégyellem magam, hogy ilyenfélékkel szívok egy levegőt! Reménykedek, hogy egyszer majd a mi országunk is eljut arra a szintre, hogy alkalmazzanak egy olyan törvényt, amiért annak idején nagyon is sokan küzdöttek, hogy létezzen!!! További erőt, egészséget, és kitartást kívánok szeretettel az Önök csodálatra méltó Csapatának, és az Őrszolgálatnak! Üdvözlettel: Szilvia

Zsigáné Marosi Éva: Először is köszönjük szépen a gratulációt. Kérdésére a válaszom, hogy jelenleg az ügy az ügyészségen van. Reméljük, megkapja méltó büntetését a baji éheztető. Sajnos a kutyus egy heti harc után feladta, szervei nem működtek újra. A mostani állatvédelmi törvény nagyon kezdetleges, és az ilyen súlyos eseteknél sem történnek megfelelő ítéletek, ezért már elég szép levelet fogalmaztunk a hágai bíróság felé. Bár reméljük, hogy nem kell odáig vinni az ügyet, talán országos szinten is oda fognak figyelni, és méltó büntetéseket fognak kiszabni az állatkínzókra...

Az interjú folytatása a KEMMA-n: www.kemma.hu/online-interju/170

Tappancs Állatotthon és Állatvédelmi Őrszolgálat: www.tappancs.atw.hu

Illatos úti 10 éves cica...

A Gazdi írta: "Szerencsére van, akinek jobbra fordul a sorsa: Mamika, akit pár nap híján két hónapja fogadtunk örökbe a sintértelepről..." (2010. 04. 06.)

Végre JÓ hír, Márti írta:
Szerető gazdinál: A cica korára és fogazatára való tekintettel a Mamika nevet kapta. Most főtt csirkehúson és csirkemájon tengődik. Szépen eszik, naponta 40 deka élelmet fogyaszt, a szőre kezd szép lenni. Tesztelt, mindenre negatív.
Ágyban alszik, gazdájának már az első napon dorombolt, boldog és remélhetőleg elfelejti a szörnyűséget, ami történt vele.
Hálás köszönet mindenért annak a gazdinak, aki ilyen állapotban is esélyt adott neki!

(2010. 03. 04.)

Eredeti segélykérés:
Az Illatos úton van bent ez a szegény 10 éves trikolor nőstény macska. Összesen 1 foga van, de azzal eszik! Élni szeretne nagyon!
Leromlott, iszonyú sovány, megtört tekintetű macska... Ő sem ezt a sorsot érdemlo!

Ha valaki szeretne segíteni neki az nagyon jó lenne, megmentőre és egyedi gondoskodásra van SÜRGŐSEN szüksége!

Aki szeretbe segíteni a megmentésében, kérjük jelentkezzen: +36-30-429-2923

(2010. 02. 07.)

Talált fekete kutya!

Pár hete költözött be Pándon egy üres telekre, a képeken látható nagyon rossz állapotban lévő fekete kan kutya.
Most már kezdi összeszedni magát. Szomszédok etetik, de túl sokáig nem bírják ezt anyagilag, saját kutyák kapnak kevesebb kaját, hogy ennek a szerencsétlennek is jusson.

Gazdája vagy ideiglenes befogadója a +36-20-455-1370-es számon jelentkezhet.

(2010. 04. 06.)

Elveszett erdélyi kopó!

FullánkGazdi írta: Fullánk ma délelőtt hazajött és szó nélkül befeküdt a házába aludni. Aztán mikor felkeltettük, elkezdett nyüsszögni kb 4percen keresztül és elmesélt mindent, hogy min ment keresztül, azóta alszik, nagyon kimerült.
16 kullancs volt benne, egy seb a lábán, kettő az arcán, nagyon lefogyott és nagyon remegett, de már látszólag jól van.
24 településen kb. 400 hirdetést tettünk ki, 4 vadőrt 2 TSZ-t, 2 mezőgazdászt 3 menhelyet 3 állatorvosi rendelőt értesítettünk. Kb. 350 km-t autóztunk és rengeteget gyalogoltunk távcsővel, kiabálva.
Biztos olvasta az egyik hirdetést és azért jött haza.
Szerencséjére egy nappal a sintérek után csavargott el és egy nappal az ebzárlat előtt jött haza. (2010. 04. 06.)

Eredeti segélykérés:
2010. március 31.-én, szerdán a kora délutáni órákban Tabon a Goldmark Károly utcából eltűnt Fullánk nevezetű, 9 hónapos Erdélyi kopó kan kutyánk! Alap színezete fekete, a lábainak vége, a pofija, a szemöldöke és a mellkasánál barna (világosbarna), marmagassága kb. 50 cm.

Mikrochip száma: 348098100184322

Kérjük, amennyiben látták, vagy tudnak tartózkodási helyéről, a következő számok valamelyikén jelezzék számunkra:
Pulics Gergely: +36-20-370-6963, gpulics@yahoo.com
Pulicsné Jani Veronika: +36-70-326-9883

Sikeres nyomra vezetés esetén a becsületes megtalálónak 20.000 Ft jutalmat ajánlunk fel!

Segítségüket előre is köszönjük!

Elveszett keverék kutyus!

Még mindig keressük! (2010. 04. 06.)

2010. 03. 26.-án hajnalban eltűnt a kiskutyám, Budapest, Pesterzsébeten, a Nagysándor József utcából! Süti névre hallgat, most 5 hónapos, kistestű, körülbelűl 50 cm magas, fehér szőre van, barna foltokkal. Talán egy foxira hasonlít a leginkább. Nagyon barátságos, de picit még félénk.

Aki bármit tud róla, kérem jelentkezzen!
Köszönettel, Bodnár Juli, +36-30-39-444-31