Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. október 9., szombat

Kolontár - Devecser vörösiszap-katasztrófa 2010.

A Veszprém Megyei Kolontárt és Devecsert érintő ipari katasztrófa emberáldozatai mellett, sajnos rengeteg vadon élő és házi állat is elpusztult, és – mivel a túlélők élőhelye is megsemmisült - további állatpusztulás várható.

A csodával határos módon életben maradt állatok nagy része – mivel ők voltak a vörös iszapárral leginkább érintett szinteken - súlyos sérüléseket szenvedett, illetve ivóvíz és takarmány hiányában az elmúlt 4 nap során végképp kiszolgáltatott helyzetbe került. A katasztrófa első hírére az Állatvédelmi Őrszem és a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársai – a katasztrófavédelmi hatóságokkal egyeztetve - haladéktalanul megkezdték a sérült állatok mentését. Október 4.-én éjjel egy iszappal szennyeződött birkát, valamint két kutyát és négy macskát szállítottak Budapestre, Rex Alapítványhoz. A maró vegyszer hatására súlyos bőr és szemsérüléseket szenvedett állatokat megfürdették, majd intenzív terápiában részesítették őket. Október 5.-én a Rex és az Állatvédelmi Őrszem újabb állatvédelmi mentőalakulatot küldött a katasztrófa sújtotta régióba, ahol további hat kutyát és három macskát sikerült megmenteniük. A mentőcsapat késő éjszaka érkezett a rossz állapotban lévő állatokkal a Rex Állatszigetre, ahol az alapítvány teljes gondozói stábja és számos önkéntese hosszú órákon át küzdött megmentésükért.
Október 6.-án az állatvédők ismét mentőakciót szerveztek, mely során újabb 11 kutyát, számos macskát, kacsát és szárnyasokat juttattak a veszprémi állatkórházba, és a Rex Állatszigetre.

Az elmúlt 3 nap során kimentett állatok zöme kielégítő állapotban van. A mentett állatok várhatóan hosszú hetekig nem mehetnek vissza otthonaikba, az állatotthonokban viszont teljes a teltház.

A kimentett állatok elhelyezése sajnos a fentiek miatt egyre nehezebb, ezért a Rex elérhetőségein ideiglenes befogadók sürgős jelentkezését várják, akár az alapítvány saját állataira vonatkozóan is.

További információ: www.rex.hu és telefon: +36-1-230-4080
(Fotó, video és nyilatkozat: kiraly@rex.hu)

További képek, részletek: www.gallery.site.hu/u/csucsor77/devecser

Az október 5.-én lezajlott mentőakcióról készült videó az alábbi linken megtekinthető: www.youtube.com/watch?v=BRyoXo396Zw

(2010. 10. 06.)

LEGÚJABB HIREK A FACEBOOK-ON: www.facebook.com/allatvedosegito

Helyzetjelentés a vörös iszap katasztrófa első napjainak állatvédelmi eseményeiről

A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség tagszervezetei egységesen siettek a kataszrófában megsérült állatok segítségére. A katasztrófa észlelésekor, a legközelebbi, két veszprémi tagszervezetünk azonnal a helyszínre sietett és azóta is naponta mentik az állatokat. A sérülteket a veszprémi Állatkórházban tudjuk elhelyezni, ahol lefürdetik őket (a helyszínen ugyanis nincs víz) és szakszerű orvosi ellátást kapnak. Innen szervezzük az elhelyezésüket a közelebbi menhelyekre, hogy helyet tudjunk biztosítani a következő szállítmánynak.

Pénteken reggel pl. 8 kutya, 4 macska és 50 kacsa és tyúk volt a kórházban, akiket ma, szombaton a fehérvári és az őrbottyáni menhelyekre szállítunk, amíg a másik járművel Devecserben mentik a sérülteket. A Szövetség tagszervezetei példás összefogást tanúsítottak, az eltelt 5 nap alatt 6-8 menhelyünk fogadott be több mint 40 állatot, és a távolabbi menhelyek további felajánlásokat is tettek, ahová a hét végén tudunk szállítani. A szombat hajnalban elrendelt kitelepítés után fél órát kaptunk arra, hogy Kolontáron körülnézzünk. A rövid idő alatt két kutyát és két macskát sikerült befogni. A portákon bezárt állatoknak, számuk száznál többre tehető, ott kellett maradni, ellátásukról a hatóság gondoskodik, elszállításukról nem esett szó.

A veszprémi mentők felajánlották segítségüket az állatok ellátásában.Devecserben, egy esetleges kiürítés után, többszáz állat maradna a kerítések mögött. A Szövetség évek óta szorgalmazza, hogy az illetékes hatóság létesítsen, vagy béreljen olyan farmokat, ahol katasztrófák vagy más okból elrendelt kobzások esetén az állatokat biztonságosan el lehet helyezni. Reméljük, hogy az idei események (árvíz, belvíz, vörös iszap, stb.) tapasztalatai nagyobb nyomást jelentenek a lépés megtételéhez.

Örömmel fogadunk minden támogatást, mivel non-profit szervezet vagyunk, kizárólag adományokból tartjuk fenn magunkat. Az adományokból az Állatkórházat és a mentésben résztvevő menhelyeket szeretnénk támogatni, akik vállalják a sérült állatok gondozását és gazdihoz juttatását.

Néhány kép az állatok mentéséről ->

Köszönünk minden segítséget:
Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség

Levélcím: 1364. Budapest, Pf. 310.
E-mail: info.matsz@freemail.hu
Honlap: www.allatvedok.hu
Itthoni számlaszámunk: 11705008-20489754-00000000
Külföldiszámlaszámunk: HU78 11705008-20489764-00000000 OTPHUHB

Budapest, 2010. október 09.

A paksi jegyző "hőstette" Gálné Erzsike ellen!!!

Eli írta: Erzsikét folyamatosan le akarja járatni a ... jegyző, ő terjeszti róla azt is, hogy nem hajlandó mozdulni a mostani helyéről - pedig ez nem igaz, biztos forrásból tudom, hogy Erzsike már 4 telekre is rábólintott, hogy elfogadná, de a jegyző nyomást akar rá gyakorolni, hogy az ő általa favorizáltat (amihez egy járható út sincs, a világ végén van, oda aztán senki nem fog kimenni kutyáért...) fogadja. Vajon miért? Sejtitek?

Kapcsolódó oldal: www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/rendort-hivtak-tornoczkyekra-2030697