Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. július 13., kedd

Elveszett sziámi cica!

A képen látható sziámi cicának 2010. július 3.-án este veszett nyoma Székesfehérváron, Öreghegy, Donát utcában!

Magas jutalmat fizetnénk a megtalálónak!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: +36-30-269-9583
Segítségét előre is köszönöm.

Elveszett cirmos cica!

Elveszett és nagyon keressük 1 éves kandúr, ivartalanított kistermetű cirmos cicánkat, aki 2010. július 11.-én tűnt el Budapesten a II. kerületi Kuruclesi utcában! Félénk cica, Zöldség a neve.

Kérem aki látta vagy bármit tud róla, jelentkezzen: +36-30-449-3124, +36-20-7437-886
Nagyon köszönünk minden segítséget előre is!!!

Téged is várunk Csányi Vilmos etológus professzor előadására!

2010. július 14-én Magyarország legelismertebb etológusa, Csányi Vilmos professzor tart előadást Csimpánzok, kutyák: Új utak az állati elmék kutatásában címmel. Ezzel az előadással szeretne Jane Goodall hazai szervezete, a Rügyek és Gyökerek Egyesület Dr. Goodall 50 éves pályafutása előtt tisztelegni.

Csányi professzor 1935-ben született, alig egy évvel Dr Goodall után, és legalább akkora hatása volt a hazai tudományos életre, mint Jane Goodallnak az egész világ ember-állat kapolatának megítélésére. Nem is lehetne méltóbb módon ünnepelni az évfordulót.

Jane Goodall ezt a jeles napot a Gombe Nemzeti Parkban tölti, egyedül indul az erdőbe, hogy az évtizedek munkájára emlékezzen, és eltöltsön néhány órát hőn szeretett csimpánzai társaságában.

Téged pedig az ELTE TTK Déli tömbjének (Bp, XI, Pázmány Péter Sétány 1/c) D-0-821-es termébe várunk sok szeretettel július 14.én este 6 órára!

A Rügyek és Gyökerek Egyesület az ünnepélyes évfordulót használja arra, hogy bejelentse, 2010-től Jane Goodall Intézet néven működik, és ehhez méltóan tevékenységét és figyelmét a környezeti nevelés, a csimpánzok védelme és az afrikai természetvédelem között osztja meg.

www.janegoodall.hu/gombe50/unneples_magyarorszagon

Az agyonvert macska

MACSKANŐ írja a www.macskapcsolat.blog.hu -n:

Igazából én szép történeteket szeretek a cicákról írni, de mostanában folyamatosan csak állatkínzókról kapok híreket, leveleket. Számomra csak az a kérdés, hogy bizonyos emberek honnan veszik a bátorságot, elvetemültséget arra, hogy kioltsák egy védtelen állat életét? Egy szomorú esemény kapcsán szeretném felhívni a figyelmüket az ivartalanítás fontosságára.

Okulásul talán érdemes leközölni a történteket, amivel fel lehet hívni a figyelmet arra, hogy önmagában a kóbor macskák etetése nem oldja meg a kóbor állatok problémáját, sőt, néha még bajt is okoz. A cikkben esetleg meg lehetne említeni, hogy az állatorvosoktól is egy kicsit több együttműködést várunk, ugyanis ha ők is részt vállalnának ebben (tisztelet a kivételnek, aki már megteszi), mondjuk havi egy alkalommal például akciósan vagy ingyen ivartalanítanának, akkor sokat segítenék a macskamentők munkáját.

Az ominózus esemény, ami miatt írok: a budai XI. kerületben, egy jónevű bevásárlóközpont környékén lévő egyik telekcsoporton (szándékosan nem írok címet, nehogy emiatt megint odahordjanak macskákat kidobni) sajnos eléggé elszaporodtak a kóbor macskák, jelenleg is jópáran etetik őket. Van egy állatmentő hölgy, aki egy ideje megpróbálja őket csapdával befogni ivartalanítás céljából, hogy utána gazdához helyezze őket, vagy ivartalanított állapotban visszahelyezze eredeti környezetébe, ahol ezzel meg lehetne állítani a további szaporulatot, az ott élő állomány pedig békében megélne a helyén, elkergetné a további kóbor macskákat, és ettől kezdve felelősségteljesen beléphetnének a "macskaetetők" a képbe.

Az egyik vörös nőstény macskát sikerült múlt ősszel ivartalanítani, de sajnálatos módon múlt hét szombat reggelén a Váli utcában valaki a járdán agyonütötte. Még mindig ott éktelenkedik a vérfolt, emlékeztetve a tragédiára. Ezzel csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az esetlegesen túlszaporodó állományoknál sajnos mindig tragédiával végződik a történet, mert előbb-utóbb valaki megelégeli a szaporulatot, és sajnos az emberi primitívség, kegyetlenség határtalan. A száguldó autókról nem is beszélve, melyek vezetői semmilyen empátiát nem tanúsítanak a macskák iránt, sajnos sok esetben még rá is lépnek a gázra, ha eléjük szalad egy kóbor cica (talán erről is lehetne írni egy cikket később!).

A következő nap újabb levél ugyanettől az olvasómtól: "Korábban írott levelemet kiegészíteném egy újabb tragédiával, az említett bevásárlóközpont melletti telekcsoporton (ahol szombaton agyonütöttek egy cicát) sajnos, úgy tűnik, megkezdődött a macskák elleni hadjárat. Azóta egy újabb cica esett ennek áldozatul, ezúttal egy kutyás ember jóindulatának köszönhetően, aki kutyájával szándékosan széttépette az anyacicát, akit épp most készültek ivartalanítani. Ha a szemtanúk hajlandóak lesznek tanúskodni, eljárást fogunk indítani ellene. A megoldás pedig már csak idő kérdése, mert a cicák befogása folyamatban van."

Remélem, sikerül a büntetőeljárást elindítani a tettesek ellen, és végre ítélet is születik ez ügyben. Ha bárki újabb információt szerez a fenti történettel kapcsolatban, várom az e-mailjét a macskapcsolat@index.hu -ra.

Forrás: www.macskapcsolat.blog.hu/2010/07/13/agyonvert_macska