Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. március 20., szombat

Elveszett beagle!

Sajnos még mindíg aktuális... (2010. 03. 20.)

Segítsetek! Elveszett a kutyánk! Pesterzsébet, Nagysándor József utcából 2009. 10. 02.-án, kb. délelelőtt 11 óra körül szökött el: tricolor beagle, 12-13 kg, vékonynak tűnő, kis termettel, nagyon kedves fejjel, barátkozós típus, Sami névre hallgat.

Sami különleges ismertetőjele, hogy az egyik oldalon Sami szája a fogához "ragad", így kicsit furcsa fejet tud vágni, de ez nem túl gyakori.

Sami allergiás és injekciót kap emiatt, 3 hetente, ha ismét kijön rajta. A tünete: vakarózás, mintha bolhás lenne (nagyon nyüszög és sír ilyenkor) a fején a szőrzet "csalános" lesz ilyenkor.

Mikrochipje és nyakörve nem volt.

Nagyon várjuk haza Samit! A megtaláló jutalmat kap!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen!
Köszönettel: Kőszegi Éva Boglárka, +36-30-678-3973, +36-30-678-3973, gogyis.bogis(kukac)gmail.com

Elveszett angol szetter!

2010. január 19.-én Tárnokon elveszett 11 éves tricolor angolszetterem!

Kérem aki bármit tud róla, hívjon a +36-20-9144-353-as telefonon, vagy írjon a banovics(kukac)fibermail.hu -ra!
Köszönettel: dr. Bánovics István

Elveszett westie!

2010. 03. 19.-én pénteken kora reggel szaladt el Cegléden a Rostély utcából Marci nevű 14 éves kan west highland white terrierünk!

Nagyon várjuk haza!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen!
Köszönettel: Bernáth Judit, +36-30-656-1762, +36-23-425-838

Elveszett sarplaniac!

Minden jó, ha jó a vége, ennek az ügynek több, mint 4 hónap után jó vége lett: Sharpy ma hazatért!

J.Zs. megjegyzése: "A gazdi szerencsére bulldogként kereste kutyáját, a kutya ma visszakerült Heves megyéből. Az elvesztő kutyáját egy állatorvosi rendelő alapítványa 4!!!!! NAP UTÁN PASSZOLTA TOVÁBB és bár először nem akarták elismerni, hogy az úr kutyáját vitték be hozzájuk és adták ők tovább, de szerencsére ezt a gazdit nem lehett könnyen lerázni. Felvilágosítottam a jogairól és arról is, hogy egy talált kutyával hogyan kellett volna eljárjanak. Olyat már hallottam, hogy egy chipet nem találnak meg, de a talált kutya gazdáját (aki ugye nem is egy szakadt kutya volt) nagyon is illett volna keresniük. Nem utolsó sorban a gazda még épp jókor érkezett, mert érzéseim szerint ettől a kutyától hamarost megszabadultak volna. Úgy fogadták a gazdát, hogy jó, hogy jött, mert túl nagy a kutya..."

(2010. 03. 20.)

Eredeti segélykérés:
Pontosan 4 hónap telt el azóta, hogy az akkor másfél éves sárhegyi(sarplaninec) kutyusunk, a kerítés felett átugorva elindult utánunk.
Sharpy mikrochipes, regisztrált kutyus.

A Vérmezőn megtalálták még aznap, mivel állatorvos nem találta benne a chipet, magukkal vitték Budakalász-Ezüsthegyre, ott éjszakázott. Innen másnap egy barna nyakörvvel meglógott.

Mi is és a megtalálói is azonnal a neten, több fórumon is keresni kezdtük és plakátoltunk, állatorvosokat, menhelyeket, sintéreket kerestünk fel, de hiába.

Február végén bukkantam egy netes hírdetésre, hogy találtak egy hasonló kutyát az elvesztést követő harmadik napon Békásmegyeren, a Csobánka téren, ami az elvesztés helyéhez igen közel van, barna nyakörvvel. Tovább nyomozva eljutottam a megtalálóhoz, aki fotóink alapján azonosította. Tőle tudtuk meg, hogy egy nap után leadta a III. kerület, ... utcai állatorvosi rendelőben. Egy hét telt el azóta, hogy személyesen felkerestem a rendelőt és kértem, hogy megnézhessem az időközben elhelyezett kutyát, azonosítás végett. Eddig csak különféle kifogást és halogatást, igérgetést kaptam, de a befogadó elérhetőségét nem. A befogadás-elhelyezés körülményeire vonatkozó feljegyzéseket, vagy fényképet sem mutattak, ezért érthetetlen és elfogadhatatlan számunkra ez az eljárás.
Ha valaki tud ezügyben javaslatot adni, kérem, segítsen!...

(2010. 03. 06.)

S.O.S. segítséget kérnek az ajkai kutyák!

S.O.S. segítséget kérnek az ajkai kutyák - különben sajnos elkerülhetetlen az "altatás"!

Az ajkai állatvédőket ismét kitessékelték az önkormányzat által üzemeltetett gyepmesteri telepről. A benn lévő közel harminc kutyát néhány hete a még készülőben lévő, de ennél a létszámnál eredetileg is kisebb befogadóképességűre tervezett mikromenhelyre menekítették.

Mostantól a gyepmesteri telepről 14 nap után vagy átveszi valahogy az ajkai állatvédő csapat a kutyákat vagy elaltatják azokat.

A mikromenhely tökéletesen megtelt, mivel már kanok vannak kanokkal összezárva, így is elkerülhetetlenek az összetűzések, tovább nem fokozható a feszültség.

Legalább 5-6 kutyának el kellene költöznie ahhoz az ajkai állatvédők gondozásából (köztük 3-4 kannal biztosan), hogy legkésőbb hétfőn reggel a gyepmesteri telepről ki lehessen menteni az oda bekerült kutyákat és ne altassák el őket.

Kérem, hogy aki akár ideiglenesen magához tudna venni egy-két kutyát, jelentkezzen Bettinél a 00-36-30-384-78-78-as vagy Évánál a 00-36-70-25-25-697-es telefonszámon.

Állatvédő szervezetek segítségére is számítanánk, bár tudjuk, hogy mindenhol maximális teltház van, de hátha egy-egy kutya belefér. Ez a hátha mentheti meg egy másik kutya életét.

A gazdára várók közül egy jelentős rész képei, leírásai frissítésre kerültek a www.vahur.hu oldalon, ott lehet őket megnézni.
(A frissítést egy önkéntes diák végezte - ezért köszönet neki.)