Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. május 22., szombat

Talált berni pásztor!

2010. 05. 22.-én este Fóton találtak egy berni pásztor kan kutyát. Aránylag nagy növésű, göndőr szőre van, tetko nincs benne. 5 év alattinak mondják. Szabályos szinezetű.

Érdeklődni: a +36-20-443-9332-es számon lehet.

Az állatvédelemben is szigort akar a FIDESZ

MACSKANŐ írta:
Állatvédelmi kérdéseink harmadik részében a parlamentbe került pártok közül az MSZP következett volna, de a leköszönő környezetvédelmi miniszter megkeresésemre azt reagálta, hogy ő nem kompetens a kérdésben. Elirányított viszont egy politikustársához, aki - állítólag - járatos a vadgazdálkodási témában. Ő viszont annyira gőgös volt, hogy még arra sem méltatott, hogy kimondja, nem kíván az ügyben nyilatkozni. Sajnálom, mert ez a blog nem politikáról, hanem állatvédelemről szól, és itt talán pártállástól függetlenül lehetett volna szólni egy nemesebb témáról.

Ezért a parlamenti többséget szerzett párttal, a Fidesszel folytattam a sorozatot, Dr. Illés Zoltán kijelölt környezetvédelmi államtitkár urat kérdeztem.

- Ön szerint bevált az a korábbi Btk. módosítás, amely letöltendő börtönbüntetést helyez kilátásba állatkínzás esetén - vagy esetleg érdemes lenne egy még szigorúbb, egyértelműbb szabályozás?

- Fejlett, Európai Uniós országokban, mint például Svédországban, Nagy-Britanniában, a Btk. útján szankcionálják az állatkínzást. Azért sikeresek, mert általánosan elterjedt, hogy az állampolgárok kötelességüknek tekintsék az állatkínzás, vagy annak gyanújának bejelentését. Ezeket az illetékes hatóságok komolyan veszik, alaposan kivizsgálják, és amennyiben az állatkínzás elkövetéséről megbizonyosodnak, a jogszabályok adta lehetőségeket kihasználva számon kérik az elkövetőket. Igen gyakoriak a komoly jogkövetkezmények, mint például az állatok elkobzása, az állattartástól való eltiltás, közmunka, pénzbírság, sőt még a börtönbüntetés is.

Itthon még kicsit más a helyzet. Úgy gondolom, hogy magát a Btk. szövegét előbb vagy utóbb érdemes lenne felülvizsgálni, és amennyiben indokolt, kibővíteni, hogy ne csak maradandó egészségkárosodás, illetve az állat pusztulása esetén lehessen egy elkövetőt felelősségre vonni. De emellett rendkívül fontosnak tartom, hogy ezt a kérdéskört mindenki a maga illetékességi körében komolyan vegye. Sajnos még mindig szenzációnak minősül egy-egy ügy, ahelyett, hogy az állatkínzás szégyen lenne. Bízom benne, hogy az előttünk álló évek megteremtik a kellő feltételeket a végrehajtásért felelős hatóságoknak, a rendőri szerveknek, valamint a bíróságoknak annak érdekében, hogy a Btk-s tényállás valóban visszatartó erő legyen...


A cikk folytatása: www.macskapcsolat.blog.hu/2010/05/22/fidesz_27

Talált westie!

2010. 05. 21.-én Szabadbattyánban 2 éves westi szukát találtak!

Gazdája jelentkezhet az alábbi telefonszámon: +36-20-579-8507

Szerető gazdit keres Spriccni!

Spriccni különleges szépségű kiscica, nagyon érdekes színe lett, mivel barna burma és ezüst brit keveréke. Alapban füst színű lenne de fülszélei, orra, lábvégei ezüst színűek, fedőszőre csillogó kávé színű, aljszőre ezüst. Keletiesen karcsú, impozáns megjelenésű, nagyon intelligens, alkalmazkodó, rendkívül kedves, hízelgő, emberszerető növendék 6 hónapos ivartalanított nőstény cica.

Más cicákkal és nyugodt kutyával jól kijön, szobatiszta, végtelenül játékos de nem rossz.

Szaporítónál született, most ideiglenes befogadónál oltva, parazitamentesen várja felelős gazdiját!

KIZÁRÓLAG LAKÁSBAN TARTÁSRA! fogadható örökbe igényes körülmények közé, szerződéssel, oltási költségért.

Érdeklődni: kutyaslany01@freemail.hu vagy +36-20-373-4086

(2010. 05. 22.)

Elveszett 2 fekete puli!

2010. május 21.-én délután 2 óra körül Fóton a tó közeléből otthonról lelépett 2 fekete puli kutya: egy 10 hónapos szuka és egy 13 éves kan. Barátságosak, meg lehet őket fogni.
Nemigen voltak a környéken, nem találnak haza... Nagyon várjuk őket haza!

Valószínűleg együtt vannak, de ha valaki egy fekete pulit is lát Fót vagy környékén, kérem értesítsen: +36-30-650-3216, energia-foton@freemail.hu

(2010. 05. 22.)