Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. május 7., péntek

Elveszett fekete cane corso!

2010. május 6.-án délután Túrkevéről, a Ducza utcából zárt udvarról eltűnt a kutyusunk, egy csonkolt fülű- és farkú, fekete, nagytestű cane corso fajtájú szuka kutya!

Ő a mindenünk, nagyon nagyon várjuk haza, bármit megadnánk, hogy újra velünk legyen!!!
A megtalálójának magas pénzjutalmat szeretnénk adni!!!

Kérek mindenkit, ha bármit tudnak róla, kérem értesítsenek: +36-20-772-5119, +36-30-543-0545, +36-56-361-631

Egymást marják az "állatvédők"...

Egy óriásplakát miatt estek egymásnak az állatvédők: egyik országos szövetségük a fogyasztóvédelmi hatóságtól vagy a rendőrségtől - esetleg mindkettőtől - várja, hogy a Fehérkereszt Állatvédő Liga provokatív hirdetése eltűnjön az utak mellől. A tét az adó egy százaléka, illetve az, hogy milyen kampányfogás engedhető meg egy nemes cél érdekében...

A cikk folytatása: www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-352039

A szerkesztő megjegyzése: Csak remélni tudjuk, hogy hamarosan eljön az a boldog idő Magyarországon, amikor az állatvédők mindegyike az állatokért végzett folyamatos, lelkiismeretes, hozzáértő munkájával próbál érvényesülni - és nem pl. a valósággal köszönőviszonyban sem nagyon lévő látszat kampányokkal, és főleg nem az egymás ellen indított felelőtlen, esztelen, beteges lejárató akciókkal!
A magunk részéről - és korábbi bőséges rossz tapasztalataink által megalapozottan - a mostani méltatlan marakodás egyik szereplőjét sem tartjuk támogatásra érdemesnek!
Pásztor Zsuzsa, 2010. 05. 07.

Talált trikolor skót juhász!

2010. május 6.-án 13:00 órakor Érden az Alsóvölgyi úton (70-80 hsz. között) találtam a képeken látható tricolor skót juhász szukát! A kutya ápolt, túlsúlyos, bolhaöv van rajta, a hátsó lábaira kissé sántít. Korát kb. 7-8 évre saccolom.

Gazdája itt érdeklődhet: +36-30-910-3866

ÁLLATI-JÓ-TÉKONY FESZTIVÁL



















Kapcsolódó oldalak:
www.heroszozdiszervezete.gportal.hu
www.mentsvar.hu

Az LMP kiterjesztené a vadvédelmet

MACSKANŐ írta:
Új minisorozatot indítok, melyben a parlementbe bejutott pártok egy-egy szakértője nyilatkozik a Macskapcsolatnak cica- és állatügyi terveikről. Elsőként az LMP részéről Kaufer Virágot értük el.

Szerinted bevált az a korábbi BTK-módosítás, amely letöltendő börtönbüntetést helyez kilátásba állatkínzás esetén - vagy esetleg érdemes lenne gondolkozni egy még szigorúbb, egyértelműbb szabályozáson?

A börtönbüntetés nagyon fontos eleme a törvénykezésnek, különösen a szervezett bűnözésnek tekinthető viadalokat és a gondatlanságból elkövetett állatkínzást tekintve. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartom a megelőzésbe fektetett pénzt és energiát, ami az LMP rendészeti és közbiztonsági elképzeléseibe is beleillik. Ehhez meg kell erősíteni a helyi alapítványok és állatvédelmi szervezetek jogkörét, illetve be kell hozni a közösségi rendőrség rendszerét, amely hasonlóan működne az egykori körzeti megbízott rendszeréhez. Az állatok esetében a közösségi rendőrség szoros együttműködésben állna a helyi állatvédelmi szervezetekkel és az állatorvossal is, ezáltal kapva képet arról, hogy hol zajlanak illegális viadalok, kutyaszaporítás, illetve hol vannak állatkínzásra utaló jelek...

A cikk folytatása: www.macskapcsolat.blog.hu/2010/05/07/parlamenti_cicapolitika_1