Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. október 10., vasárnap

S.O.S. keressük egy brutális gazda magyar vizsláját!

Ildikó segélykérése Ózdról, egy magyar vizsla (és a többi kutya) megmentésében és a brutális "gazda" leállításában is: Ma kaptam a bejelentést, hogy mai napon, kb. délután 4-5 óra körül az egyik szennai lakos, miután magyar vizslája állítólag lopott a tyúkjai közül, a szerencsétlen kutyát összeverte, majd egy tápos zsákba tette, a csomagtartóba dobta, és ismeretlen helyre távozott vele, padlógázzal. A kutya hollétéről semmit sem lehet tudni... Ez a "gazda" a többi kutyáját is rendszeresen bántja, valamelyik nap lapátnyéllel verte a bernáthegyijét... Abszolút alkalmatlan állattartásra, méteres láncon, étel és víz nélkül tengődik állítólag nem egy kutyája. Kérek segítséget ehhez az egészhez!!!

Ha bárki vizslát lát kóborolni Ózdon, vagy gyanúsan mozgó zsákot lát (annak idején Miami is egy ilyen zsákból szabadult ki, emberi segítséggel...) kérem, legyen irgalommal, mentse meg Őt, és jelezze felém!

Ki tudja, mi van szegénnyel most, mit élhet át, és egyáltalán, él-e még... A többi kutya sem maradhat ennél a fazonnál, valamit lépni kell! Az emberek félnek tőle, senki nem fog tanúskodni, sajnos. A történet, végülis, a szokásos. De nem mehetünk el ezek mellett, egyszerűen nem. Ötlet? Segítség? Bármi? Ózdiak, ha látja valaki ezt a szegény vizslát, jelezzen, iszonyúan aggódom Érte. Keresek sürgősen valakit, aki kijön velem a helyszínre mielőbb, megnézni, mi a helyzet, és rákérdezni: HOL A VIZSLA??? Ehhez segítőt, segítőket keresek!

Köszönettel: Ildikó, dikuszka@gmail.com - Ózd

Ózd, 2010. október 10.

Belefullad a természet a gyilkos iszapárba



















Errefelé többé nem nyílik pipacs és búzavirág
Fotó: MTI

Ifj. Vasuta Gábor jajjkiáltása:
"...Lehetetlen talajcserét végezni negyven négyzetkilométeren, és újrakezdeni mindent, mert az élet a talajból építkezik. A Tüskevári-erdőben, az apácatornai és kisberzsenyi védett lápréteken orchideagumók és tavaszi virágok hagymáinak ezrei készültek a téli nyugalomra, majd a tavaszi feltámadásra. A 13-as pH-jú nátriumhidroxid azonban mindent elöntött. A pH a lúgkoncentrációt mutatja: egy tízes alapú logaritmus skálán mérik hetestől felfelé, ahol egy szám emelkedése tízszeres koncentrációemelkedést jelent, azaz ha kiszámoljuk, egymilliószor töményebb az oldat a semlegesnél Ajka környékén. Minden hal és kétéltű elpusztult. Ha egy vízimadár leszáll az iszapba, lemállik a bőr a lábáról..."

További részletek: www.borsonline.hu/news.php?op&hid=34528

(2010. 10. 10.)

Fehér pulik a gyöngyösi "gyepmesteri" telepen!

Bogi írta:
Ha valaki keresné őket, bekerült hozzánk Gyöngyösre két fajtatiszta fehér Puli! Az egyik 10 hónap körüli (chipje nincs), a másik 1 év körüli, és mindkettő kan. Tetkója egyiknek sincs. Iszonyú mászósak,a 2,5 méteres kerítésen lazán felmásznak.

Érdeklődni: +36-30-913-3784

A gyöngyösi gyepmesteri telepes kutyák képei: www.gallery.site.hu/u/Gyongyosi_Kutyak/

(2010. 10. 10.)