Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. március 6., szombat

Talált alaszkai malamut!

A képen látható alaszkai malamut 1 év körüli szuka kutyus kb. két hete kóborol Kisgörbőn... Jelenleg a településőr gondozza a hivatalnál.

Ha hétfőig nem jelentkezik érte senki, akkor a sintértelepre vitetik. Kár lenne érte, mert szépen gondozott nyugodt állat. Alaszkai malamut. Jó lenne, ha szerető gazdit találna minél előbb.

Érdeklődni: Tóthné Anna, +36-30-409-5822

(2010. 03. 06.)

Elveszett berni pásztor!

Még mindig keressük! (2010. 03. 06.)

2010. 01. 25-én elveszett Érden, a Hargitai utcából Soma nevű 11 éves kan berni pásztor kutyánk!

Kérjük, aki látja vagy bármit tud róla, hívjon: +36-20-552-9842
Köszönünk minden segítséget!

Kuvasz Apóka S.O.S. segítséget kér!

Zsuzsazsuzs írta: Ő már nincs bajban és nem fáj semmije... Nemhogy nem javult infúzióra, szteroidra, ma már semmire nem reagált, el kellett engedni...

(2010. 03. 06.)

Zsuzsazsuzs segélykérése:
Fót/Rákospalota EastGate - vlszg. Ftatiszta kuvasz apóka
rozoga, nagyon sovány, elhanyagolt, zöld bolhanyakörvvel, chip/tetko nincs

Képek: http://www.gallery.site.hu/u/zsuzsazsuzs/2010_03_05_EastGate_Kuvaszok/2010_03_05_Kuvaszapoka/

Ma du. az EastGate telepére, mivel csontra útba esett, betértünk előzményen írt kutyát lefotózni.
"Őr 1." kérdésünkre rögtön rámutatott a kennelben fekvő kb 120 éves öreg kuvaszra.
Lefotóztuk a mozdulatlanul szunnyadó kutyát, közben mondja "Őr 1.", hogy hátrébb egy másik őrhelynél is van egy szintén nemrég betévedt kuvaszféle. (Ő az előző hsz-emben feltett kölyök.)

Kifelé menet feltűnt, hogy az öreg még mindig tök úgyanúgy fexik. Egyáltalán nem reagált, se hívásra (próbáltuk a keresett Maci-t is), se közeledésre, de még simogatásra-érintésre sem miután bementünk hozzá. Komolyan azt hittem meghalt . Majd megpróbált mégis felkelni, de nem bírt, csak sírt keservesen.. "Őr 1." akkor elmondta, hogy napok óta nem bír lábra állni!!!
Na ekkor kellett minden tervezett programot ejteni, kutyáinkat a kocsiból hazavinni, és ezt a szerencsétlent orvoshoz vinni.

Mikor visszamentünk érte, előtte épp raktak ki neki tésztát. Csukott szemmel, fejecskéje tehetetlenül a tálba borulva.. Itt már épp felzavartuk, kiemelte fejét, de feküdt tovább...

És így sírt az autóban: >>>

Biztosra vettem, h el fogják altatni. Diagnózis: teljesen összemeszesedett, ún. bambusz-gerinc, enyhe tüdővizenyő. Bár mi vaknak gondoltuk, de a dok szerint kell látnia, csak a nagyfokú kiszáradástól volt beesve a szeme. Kapott egy esélyt: ment bele infúzió, szteroid. Ha holnapig reagál a kezelésre, nem fogják elaltatni, mert olykor kis szteroidot szedve még eléldegélhet. Hálás köszönet a ProCanibusnak az ellátásért!

DE: bár örülni kéne hogy van helye, mert "Őr 1." azt mondta, persze, maradhat ott, ha nem lesz meg a gazdája, a fentiek alapján is nyilvánvaló, h szar hely ez idős állatnak és a gyógyszert sem hinném, h megvennék neki.

És a csattanó: hazafelé menet bementünk újra a telepre, beszámolni az eredményről. "Őr 2."-vel beszéltünk többet, és ő biztos benne, h az elől lévő öreg kuvasz évek óta ott van, egy rég kirúgott másik őr kutyája volt!! Ehhez képest még oltása sincs "Őr 1." szerint, aki "gondozza", ő ügye frissen találtnak tudja..
Lehet alaposan hülyére vettek minket, vagy ennyire nem törődik senki vele, hogy fogalmuk sincs mióta van ott.
Kuvaszapókát persze akkor sem lehetett hagyni szenvedni, de így kevésbé valószínű, hogy eredeti gazdája keresni fogja

Vajon működik kuvasz fajtamentés? Ha lábra áll szegény apóka, ne ott kelljen már éldegélnie, ahol - ha egyszer teljesen lerobban, el fogják nézni, hogy kínok közt odahal a kennelbe?!

Vkinek bármi ötlet, segítség addigis, míg eldől a sorsa?? +36-30-984-7337

(2010. 03. 05.)

Szerető, gondos gazdit keres Mamma!

Mamma vörös, ivartalanított nőstény cicus. Pár éves, nagyon kedves, nyugodt és szobatiszta.
Idegenekkel eleinte tartózkodó, de amint megbarátkozik, rendkívüli élvezettel fogadja a simogatást, hangosan dorombol és a mellső két lábával folyamatosan “dagaszt”.
Nagy termetű, egy több mint 6 kg-os, szeretetreméltó óriás.
Jelenleg az ivartalanítás utáni lábadozási idejét tölti, túl van a féreghajtáson és a bolhátlanításon.

Nagyon nagy szüksége lenne egy otthonra, mert ha nem találunk számára gazdit, akkor a lábadozási idő elteltével vissza kell őt telepítenünk abba a gazdátlanul élő utcai cicakolóniába, ahonnan felkaroltuk, pedig ő remek társa lehetne valakinek.
Elsősorban lakásba, benti tartásra szeretnénk őt adni.
(Körültekintő gazdi kertesházba is viheti a házba való bejárási lehetőség biztosítása mellett, valamint vállalva, hogy az odaszoktatási időben néhány hétig kizárólag bent tartja.)

Érdeklődni a +36-30-456-2173-as telefonszámon, vagy a bigagi@gmail.com e-mail címen lehet.

(2010. 03. 06.)