Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. február 8., hétfő

Talált fekete-fehér cicalány gazdáját keresi!

A nagy hóesés után találtunk rá a képeken látható cicára. Kislány, kb. 1-1,5 éves, játékos, szobatiszta, lakásban teljesen jól viselkedik.

Gazdáját keressük!
Érdeklődni telefonon: +36-70-605-1393

(2010. 02. 08.)

A hűséges kutyák holtan is őrizték gazdájukat

Nagykőrös határában meghalt egy 82 éves asszony, akinek 22 kutyája volt. A Rendőrség az Állatmenhely Nyílt Alapítvány segítségét kérte, mert a kutyák őrizték gazdájuk holtestét, nem engedték a közelébe sem az orvost, sem a Rendőrséget.

Három kocsival értünk a helyszínre, ahol borzalmas látvány fogadott.
Szegényes kis tanya, lomok, mocsok, kosz, szemét mindenütt. A halott asszony a belső helyiség földjén feküdt, amit fél méteres szemét takart, első pillanatban nem is lehetett észrevenni, mert a rongyok alól csak az egyik lábfeje lógott ki. A kutyák egy része a tetemen feküdt, majd beléptünkre elbújtak, ezt könnyen tehették, mint a képeken is látszik, nem volt nehéz búvóhelyet találniuk.
A kutyák nem értették mi történik, amikor látták, hogy társaikat egy hosszú boton lévő hurokkal húzzák ki és tömködik bele egy- egy dobozba, ezért pánikba estek és egy részük elszaladt.

A halottszállítók kiszabadították a rongyok közül az asszony holtestét. A rendőrség és az orvos elvégezte a feladatát, majd koporsóba került és elszállították. Két- három kutya a kerítésen kívülről figyelt. Egyikőjük követte a halottas kocsit, de a dűlőút végén elbizonytalanodott és visszafordult.
Ekkor a botos emberek ismét bementek és még több kutyát szedtek össze, összesen 22-őt sikerült. Ez alatt besötétedett és a hó is elkezdett esni, nehéz volt kijönni a dűlő útról, az egyik kocsi el is akadt, de szerencsésre a másik ki tudta húzni.

Eközben az Állatmenhely Nyílt Alapítvány ceglédi menhelyén már készítették részükre a szalmával kibélelt kutyaólakat, ahol jelen pillanatban is 200 társuk él és várja, hogy szerető otthonba kerüljön.
A kutyusok itt megkapnak mindent, meleg helyre bújhatnak, be vannak oltva, minden este bőséges vacsora, még simogatást is kapnak minden nap, sőt vannak, akiket sétálni is elhordanak a kilátogató kis önkéntes iskolások, de mégis mindegyik vágyik egy igazi otthonra, ahol családtagként élhetne.

Az állatmenhelyre érve nagy üdvrivalgás fogadta az új jövevényeket, akik nem is sejtették, hogy talán ez egy szebb jövő kezdete, mert innen egy szerető családhoz kerülhetnek, ahol majd mindent megtesznek azért, hogy elfeledtessék velük az átélt borzalmakat.

Talán ha Önök is segítenek, ez mindegyiküknek sikerülhet:
- örökbe fogadhatnak egy kutyust,
- adójuk 1 % át felajánlhatják az Állatmenhely nyílt Alapítványnak
adószám: 18673649- 1 -13
- pénzadománnyal segíthetik ellátásukat, ivartalanításukat, az oltások és orvosi kezelések költségeit
számlaszám: OTP 11742025 20058720

Valójában jelenleg is csak papíron létezik az állatvédelmi törvény, a végrehajtási rendeletek jelentős része a mai napig nem született meg.
A törvény módosításához nem kérik ki azon civil szervezetek véleményét, akik valódi állatvédelmi feladatokat látnak el: tudják mi a gyepmesteri tevékenység, hogyan bújnak ki alóla a kisebb települések Önkormányzatai pénzhiányra hivatkozva, hogyan gazdagodnak meg egyes sintérek kutyaéletek árán, hogyan küzdenek az állatmenhelyek nap mint nap a fennmaradásért. Az állam mégis a gyepmesteri telepeket támogatja, pénzt ad nekik, hogy legyilkolják az állatokat.

Segítsenek, hogy ez ne így legyen!

Köszönettel:
Soltész Lászlóné Kurátor
Állatmenhely Nyílt Alapítvány
2700 Cegléd Szőlő u. 14.

2010. 02. 08.

Elveszett landseer!

Sajnos még mindig aktuális:

2010. január 9-én Budakalászról elveszett egy fehér alapon fekete foltos landseer kan, Artúr: kb. 80 kg-os, barátságos kutyus!
Eltűnésekor többen látták a Budai úton és környékén.

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen!
Köszönettel: dr. Farkas Ilona, +36-20-954-1345, +36-30-603-8299

(2010. 02. 08.)

Hungarovet Ivartalanítási Program - Kutyák részére


Miért érdemes kutyámat ivartalanítani?

Az ivartalanításnak szuka kutyák esetén két fő haszna van:

1) Megelőzhető a nem kívánt szaporulat, ezzel a kutyák túlnépesedése is lassítható, a kóbor kutyák száma mérsékelhető.

2) Egészségügyi szempont: Ivartalanítás esetén az a méh és petefészek daganatok előfordulása kizárható, az emlődaganatok kialakulásának esélye minimalizálható, a gennyes méhgyulladás kialakulásának esélye majdnem kizárható.

Az ivartalanításnak kan kutyák esetén három fő haszna van:

1) Megelőzhető a nem kívánt szaporulat, ezzel a kutyák túlnépesedése is lassítható, a kóbor kutyák száma mérsékelhető.

2) Egészségügyi szempont: Ivartalanítás esetén a here rosszindulatú elváltozásai kizáhatóak, a prosztata hypertrophia (megnagyobbodás) idősebb korban elkerülhető.

3) Viselkedési szempont: az ivartalanított kan kutyák nyugodtabbak, szocializációjuk könnyebb, más kutyákkal barátságosabbak, kevésbé szökősek.

Mikor érdemes kutyámat ivartalanítani?

Az ivartalanítás ideális időpontja szukák esetében az első tüzelés előtti időszak (4-6 hónapos kor), kan kutyák esetében szintén a fél éves kor környéke.

Hogyan zajlik az ivartalanítás a Hungarovet Állatorvosi Rendelőben?

Véleményünk szerint az ivartalanítás fiatal, egészséges állatok esetében is csak a legmodernebb altatási protokollokkal, fájdalomcsillapítási eljárásokkal, műtéti technikákkal végezhető el biztonságosan és fájdalommentesen. Nálunk az ivartalanítás nem egy akciós rutinműtét, hanem a gazdik első komoly, felelősségteljes döntése a kutyájuk életében. Amennyiben minket választanak, szeretnénk maximális figyelemmel, gondoskodással és törődéssel meghálálni a bizalmat.

Mit ajánlanak számomra a Hungarovet Állatorvosi Rendelőben?

A Hungarovet Ivartalanítási Program létrehozásával szeretnénk minőségi, értékközpontú műtéti ellátást biztosítani kedvenceiknek, elérhető áron, ugyanakkor felelős döntésükért olyan kedvezményekben részesíteni Önöket, amelyek hosszú távon szolgálják kutyáik érdekeit is.

A programban résztvevőknek a következő ajánlatot tesszük:

- Műtét előtti részletes fizikális vizsgálat, műtét másnapján kontrollvizsgálat, varratszedés: ingyenes

- Minőségi műtéti ellátás, maximális műtéti és altatási biztonság

- Műtét alkalmával fájdalommentesen beültetett mikrochip regisztrációval 7000 Ft helyett: 1900 Ft

- A résztvevő kutyák életreszóló, 20%-os kedvezményt kapnak minden további védőoltásuk árából

Jelentkezzen be egy ingyenes konzultációra, ahol pontos árajánlatot adunk kutyája ivartalanítását illetően!

Telefon: +36-1-362-2699
Mobil: +36-70-637-0352

További részletek: www.hungarovetrendelo.ning.com

Talált ír szetter!

Zuglóban találtak egy idősebb ír szettert!

Gazdája jelentkezését várják!

Érdeklődni: +36-1-363-0612

(2010. 02. 08.)

Mégsem jár börtön az állatkínzónak

A másodfokú bíróság letöltendőről felfüggesztett szabadságvesztésre enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki az emeletről dobta ki a kutyáját - tudatta a NOÉ Állatotthon Alapítvány.

Budapesten 2008 karácsony szentestéjén egy férfi kidobta 15 éves ír szetter kutyáját az első emeleti gangról, majd a súlyosan megsérült állatot kivonszolta a közeli parkba, hogy ott a hidegben pusztuljon el - olvasható a civilszervezet közleményében.

A cikk folytatása: www.fn.hu

...Egy felháborító idézet a cikkből: "Valamint arra az általános büntetéskiszabási gyakorlatra, hogy állatkínzásért nem szoktak letöltendő büntetést kiszabni."

Árva Kutyus és Cicája szerető Gazdit keresnek!

Legújabb hírek, Linó segélykérése:

A két állatkát én és férjem fogadjuk be, szerdán a Pro Canibus-hoz kerülnek (orvosi ellátásban részesítik őket), aztán jönnek hozzánk Nagykovácsiba.

Kérnék mindenkit, aki tud segítsen! Kezelésük, ellátásuk jelentős anyagi terhet mér ránk, minden segítséget elfogadunk. Hiteleket fizetünk, a válság a boltot is utolérte, szóval mi is anyagi gondokkal küzdünk, mint sokan ebben az országban. Eddig mi segítettünk, most mi kérünk segítséget, igaz, nem magunknak, hanem ennek a két sokat szenvedett állatkának.

Nem hagyhattuk őket ott, ugye megértitek?
Linó

Kapcsolódó oldalak: www.hobbyallat.hu - www.procanibus.shp.hu

(2010. 02. 08.)

P. Mária eredeti segélykérése:

Kérem segítsen, aki tud! Nálunk, a XX. kerületben egy kutyus és cicája (mindjárt részletezem) él másfél éve elárvultan...

Egy idős nénié volt a kutyus, aki 2008-ban meghalt, és a kis rozzant házán kívül a kutyáját hagyta ott "örökül". Az örökösök nem költöztek be, csupán széthordták a házat, a kutyát meg, mintha nem is létezne, otthagyták... Azóta a szomszéd nyugdíjas bácsi etetgeti, itatta a 40 fokos nyári melegben, hogy a kutya túléljen. Iszonyat nehéz megoldania most is pl. az itatását, mert pillanatok alatt befagy a vize. Nem is részletezném tovább, el tudjátok képzelni, mit ki kell bírnia szerencsétlen kutyának. Mindemellett ugye iszonyatos magányos, az örökösök havonta, kéthavonta a kocsiból ki sem szállva ránéznek a házra, áll-e még, úgyhogy a kutya remete életet kénytelen élni, kínjában befogadott maga mellé egy cicust. Annak meg nemrég az utcán leharapta egy kutya az egyik első lábát, de túlélte, a kutyussal felváltva nyalogatták a csonkot...

A szomszéd bácsika 3 hete eltörte a combcsontját, kijárni sem tudott, úgyhogy a többi szomszédot kérte meg, lássák el a kutyust, cicust, amennyie tudják. Ők szóltak nekem, hogy nem tudják, mit tegyenek, segítsek. A bácsika befogadni nem tudja a kutyust és cicát, mert neki is van kettő kutyája, és anyagilag már így is nehezen bírja etetni mindet. Szólt egyébként az örökösnek, ha napi 100!!! (azaz ... 100) Ft-ot beleadnak a kutya etetésébe, segítene neki. Erre azt mondta az örökös, hogy szó nem lehet róla, és a bácsi is mi a fenének eteti, hagyja ő is, aztán egyszer csak éhen hal!

Elmentem, megnéztem a kis aranyosakat, hát a szívem szakad meg értük. Nagyon-nagyon bújósak, jöttek hozzám ezerrel, és ahogy a kutya imádja azt a cicát, hihetetlen. A cica kiugrott hozzám, a kutya addig ugatott, míg vissza nem "adtam" neki a kis társát. Ő is nyomta a kerítéshez a fejét őrülten, hogy egy kicsit simizzem... Gondolhatjátok, mit éreztem...
De egyszerűen már nem tudom - a 2 kutyusunk mellett (pont december 19-én mentettem ki a paksi menhelyről egy elgázolt kutyust, aki orvosi ellátás nélkül volt kénytelen túlélni a lábtörést, ficamot, stb.), no meg a görögteknős, cica és 620 literes akvárium mellett - hova tenni őket.

Viszont nem tudom a fejem a homokba dugni sajnos, ezért szeretném kérni, ha bármelyikőtök is menedéket tudna adni nekik, kérlek gondoljátok át, és fogadjátok be.
Ha nem, nagyon nagyon megköszönném, ha körbekérdeznétek ismerőseiteket, hátha sikerül gazdit találni nekik, és nem kell tovább szenvedniük.
A kutyus közepes testű, kb 5 éves, nagyon szelíd, hosszúszőrű, tehát kertben is nyugodtan tartható (én esténként pár órára azért beengedném :-))).

Aki gondos, szerető Gazdájuk lenne, hívjon: +36-20-499-5896