Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. március 11., csütörtök

Elveszett argentín dog!

2010. 03. 11.-én délután eltűnt a kutyánk Érden a Feketesas utcából: 6 éves kan fehér argentin dog fekete folttal a szeme körül.

Ha valaki tud róla, kérem hívjon: +36-30-231-2292
Köszönünk minden segítséget!

Elveszett magyar vizsla!

2010. 02. 25.-én elveszett Dabasról egy rövidszőrű magyar vizsla 2,5 éves kan, Fürge!
Ismertetőjegye, hogy a jobb szeme mellett egy világosabb folt látható, egy egykori szemölcs helye.
Barátságos, érdeklődő kutya.
Nyakán szökésekor barna bőr nyakörv volt.

Azóta is mindenfelé keressük, nagyon várjuk haza!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen!
Köszönettel: Balogné Acsai Hajnalka, +36-30-342-1854, acsaihajnalka(kukac)t-online.hu

Elveszett csau-csau!

Még mindig aktuális!
(2010. 03. 11.)

2010. 03. 03.-án elveszett Szuzi a 3 éves közepes méretű, vörös színű, csau-csau szuka, Miskolcon a Városház tér közelében!

A megtalálót magas jutalomban részesítem!!!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: +36-20-215-6736, +36-70-211-7790, stingley(kukac)windowslive.com

Szemtanúkat keresünk!

SOKKOLÓ KÉPPEL!

Krisztina segélykérése:
2010. 02. 17.-én délután 4 és 5 között egy Szuzuki Ignis hajtott be Mogyorósbányára. Ebben nem lenne semmi különös, de ez után az autó után két német juhász kutyát kötöttek. Nagy sebességgel vontatták az állatokat, majd egy mellékúton levágták a hullákat és elhajtottak. A rendőrség nyomoz az ügyben, az egész falu fel van bolydulva.

Ha valaki látta ezt az autót Mogyorósbánya és Tát között, 2010. 02. 17.-én délután, vagy tud az esetről bármit, legyen olyan jó és jelentkezzen!

Jelentkezni lehet a +36-30-429-2923-on vagy az allatvedosegito(kukac)gmail.com -on is!


Kapcsolódó oldalak (hozzászólásokkal):
www.kemma.hu
http://www.hidlap.hu

Ózd ismét...

SOKKOLÓ KÉPEKKEL!

Kutyagyilkosságok Ózdon és környékén: Borzalom a buszfordulóban - Ózd, 2010. március 09.

Fazekas Ildikó írta:
Sajnos, itt a legújabb borzalom...

2010. március 9. lakossági bejelentés (buszsofőr szólt) Tábla buszfordulóban két elrejtett kutyatetem.

Kiérkeztünk, megtaláltuk a zsákot és a plédet, kibontottam mindkettőt, és iszonyatos kép tárult elénk: két csont soványra éheztetett, nagyon rossz állapotban lévő, németjuhász keverék kan holtteste. Egyikük orrán és fülén harapásnyomok, másikuk feje felismerhetetlen.

Nem, ezt már nem lehet bírni lélekkel. Milyen emberek azok, akik ilyet tesznek az ember legjobb barátjával?

Feljelentést a HEROSZ Ózdi Szervezete nevében megtettem, hatósági fotókat készítő rendőröket csak másnap tudtak velem kiküldeni. Még a két járőr is elhűlt a látványtól. Azonban a rendőrség, észrevételem szerint, nincsen kellőképpen felkészülve az ilyen helyzetekre. Sem állatorvos, sem sintér nem érkezett ki az órák alatt, amit ott töltöttünk, utasításra várva. Először elhívtak, majd visszaküldtek minket, végül újra távozásra szólítottak fel. A testeket ott hagytuk, és a szívem egy darabját is. A kutyák teljesen egyértelműen bűncselekmény áldozatai lettek, nem tudom, ennek megállapításához miért kellett engem arra kérni (egyelőre nem hivatalosan), hogy saját költségemen csináltassak igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot és véleményt, több százezer forintért? Az egyik kutyus feje a felismerhetetlenségig fel van dagadva, szemei sem látszanak, pofija fájdalmas vicsorba szaladt, miközben itt hagyta ezt a, számára csak kegyetlenséget jelentő világot. Ezek a kutyák hetekig, vagy inkább hónapokig éheztek, bántalmazásban volt részük, és harapások nyomait viselik. Ezt a két kutyát bejelentés alapján a szervezetünk találta meg és jelentette be, igazságtalannak tartom, hogy a vizsgálatok kifizetésére kötelezzenek ezért. Nyomokat kellene keresni, embereket, akik tudnak sok mindenről, információkat, bűnösöket. 2009 során bejelentések alapján eljutottam egy olyan "emberhez", aki az elmondottak alapján jó állapotban lévő kutyákat gyűjt be, majd lefogyasztja, kiéhezteti, legyengíti őket. A begyűjtött információk szerint ezeket a kutyákat eladja, mikor már járni is alig képesek, ha pedig valamelyik éhen hal, azoknak tetemét a környéken eltünteti. A több helyről begyűjtött információk minket teljesen meggyőztek, azonban, sajnos, mire kiérkeztünk, már csak az állítólag saját kutyákat találtuk, akik ekkor (még) nem voltak rossz állapotban. Több alkalommal, rajtaütésszerűen, kimentünk, azonban a végén már életveszélyes fenyegetésekben volt részünk. A tulajdonos durván elzavart minket, ezzel meggyőzve végképp hangoztatott ártatlanságának ellenkezőjéről. Ám azóta óvatosabban zajlanak a dolgok, a környék pedig rettegésben, most már nem mernek információkat átadni. A nyomok az eladott, kiéheztetett kutyáktól valószínűleg a viadalokig vezetnek. Hiszen mi másért lenne szükség legyengített kutyákra, ha nem azért, hogy azokon nagyon rossz emberek kedvükre "gyakoroltathassák" vérengző harci kutyáikat? A suttogások, a név nélkül elmondott tapasztalatok is ezt tükrözik. A buszfordulóban kitett kutyák csontsoványak, rajtuk sérülések... A rendőrség szerint ez miről szól? Vagy szerintetek? Nézzétek meg a képeket, nagyon felkavarók, a rövidebb bundájú kutyus annyira sovány, hogy a bordái szinte kiszúrták a bőrét... A másikuk is csak azért látszik kevésbé vékonynak, mert nagyobb a szőre, ám megtapogatva egyértelműen hosszantartó éhezés nyomait találni rajta is.

Ki látja még úgy, hogy itt minden rendben van??? Ki látja még úgy, hogy errefelé nem zajlanak viadalok? Nincsenek harapások százával a testeken, az igaz, azonban valószínűnek tartom (ez az én véleményem), hogy szegény odavetett páráknak már annyira nem volt erejük, hogy a végső célra már nem tudták őket igazából felhasználni.

Bármivel is függ össze a dolog, ez a két kutya kegyetlen kínokat élt át, ki tudja, mióta, az evés örömét talán már emlékezetből sem ismerték ők ketten... És ki tudja, hányan élnek még így, hányan várnak megváltásra, segítségre, a világ pedig húzza az időt, eltusol, nem mond ki, mellébeszél, ki tudja milyen indokból, hallgat. És nem siet a földi pokolba kényszerített állatok segítségére... Hányan járhattak már így, akikről nem is tudunk, és hányan fognak még így járni, mire valami valóban megmozdul? Elérve hozzájuk, és megmentve Őket...

Ha valaki felismeri a két, németjuhász jellegű kan kutyust, kérem, jelezze felém. Továbbra is kérem, aki bárhol gyanús állattartást tapasztal (gyakran változó összetétel, jó állapotban odakerült kutyák legyengülése, kutyasírás, verekedésre utaló jelek, egyebek), az azonnal értesítsen, akár név nélkül is!

Ez a két halál ismét Égbe kiált!!! Miért kellett Nekik így végeznie? Miért nem vigyáz az állatokra a hatóság kellőképpen? Miért akarják a feljelentőre terhelni a vizsgálatok díját? Miért nem mondhat véleményt ezekben az esetekben a város leglelkiismeretesebb állatorvosa? Hol, kinél vannak a válaszok?

Ózd, 2010. március 11.

Fazekas Ildikó

www.gportal.hu/heroszozdiszervezete

dikuszka(kukac)gmail.com, +36-70-597-8277

További részletek, képek: http://heroszozdiszervezete.gportal.hu/gindex.php?gid=2673290&pg=32319066

Elveszett német juhász!

Még mindig keressük!
(2010. 03. 11.)

Elveszett 2009. február 9.-én este Pesterzsébetről, egy négy éves ivartalanitott szuka német juhász, akit a fajtamentéstől fogadtak örökbe.
A kutya mikrochipes, neve Bogi.

Ha előkerül, akkor a fajtamentés központi számára kérünk szépen értesitést: +36-70-408-7207,
vagy a gazdái elérhetőségén: +36-1769-1073

Tiszaalpárról elveszett tacskó!

2010. 03. 05.-én elveszett Zsömi a 6 éves kan, kistermetű, rövid farkú tacskó kiskutyám Tiszaalpáron!

Kérem ha valaki látta, esetleg befogadta, értesítsen, mert nagyon várjuk haza!

Telefonszámom: +36-30-4011-047

Előre is köszönöm a segítséget! Hálás leszek annak aki végre hazahozza!