Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. június 21., hétfő

Világgá futott Illatos úti kutyus!

Meghalt szegény, nem élte túl az Illatos úti forgalmat... (2010. 06. 21.)

Eredeti segélykérés:
2010. júniús 21.-én kihoztam az Illatos útról egy kutyát, de balszerencsés módon még a telep előtti buszmegállónál kihúzta a fejét a nyakörvből, olyan soványka a kutya, hogy a legszorosabbra állítva is túl bő maradt :(
Megpróbáltam ugyan megfogni, de olyan pánikban volt, hogy jól összeharapdálta a kezemet, és elrohant - még azt sem láttam, merrefelé, de valószínűleg a Táblás úton.

Kis-közepes méretű, világos vörösesbarna, hatalmas felálló fülei vannak, kan, Brunó a neve, leadott kutya volt, a 078B kennelből.

A kutya már chipezve van, száma: 348094100020058

Kérem szépen, ha valahol felbukkan, értesítsenek, megyek érte! Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: +36-20-572-9236
Köszönünk minden segítséget!

Kapcsolódó oldal: www.illatosutiallatvedo.blogspot.com/2010/06/vilagga-futott-illatos-uti-kutyus.html

Pamacs - avagy van élet a halál előtt?

BertaKata írta: Pamacs tegnap révbe ért, öreg kis élete új értelmet nyert: Lakos Gyurinál tölti nyugdíjas éveit! Érezhette a nagy változást, mert már egész nap totyogott, motyogott, el sem maradt a nyomomból, dugta a kis pofáját az ölembe és nézett, mint egy szent képre. Az úton is nyugodtan viselkedett, kíváncsian dugta ki az orrát a boxból. Gyuriról rögtön tudta, mi járatban van, barátságosan csóválta a farkát és az ölébe ült, így vezettek egészen Kismarosig, az új otthonáig. Boldog gazdis, nyugdíjas éveket, kis öreg Pamacs! Örülök, hogy ismertelek!
Őrszem
(2010. 06. 21.)

Eredeti segélykérés:
Öreg pulit képzelj el. Azt az igazi kopott, loncsos, lompos és bozontos, kifakult, vaksi magyar fajtát. Ugrál ő a kerítés mellett, morog, ugat és vicsorog, csak szegény nem tudja merre, honnan jön az idegen.

Aztán képzelj el egy fiatalt ugyanebből a fajtából. Bodros szőre csillog, szemei ragyognak a rojtok alól, pontosan tudja merre kell ugatni, hogy kell csipkedni és ki az idegen. Nem fél a vihartól, nem ijeszti meg a villámlás, egyszóval bátor, harcos, határozott jellem.

Pamacs az előbbihez tartozik. 15 éves, vaksi és süket, nem rasztákkal, nem rojtokkal, nem filcekkel, hanem nem is tudom minek nevezzem ezeket a hatalmas szőrtáblákat, amik úgy rá voltak kövesedve a kis testére, hogy nem tudni, hogy pisilt, nem tudni, hogy kakilt, és amit eddig
közel 2 kg nettó súlyban vágtunk le róla. Már a sintérrel akarták elvitetni, hogy az "elaltassa", mikor a gondozásunkba került. A kabátja alatt már nehezen viselte a tavalyi nyarat is, epileptiform görcsei lettek, amelyre gyógyszert nem kapott. Az idei frontátvonulások is megviselték a megfáradt öreg szervezetet, hol megáztak a rojtok és súlyos koloncként csüngtek rajta, hol jegesen csilingeltek. Tegnapig kaptunk lehetőséget, hogy mi vigyük el és humánusan keljen át. A váróban rám nézett a szőr alól és könyörgött.

Fizikális vizsgálat alapján nem indokolt az euthanázia - szólt az orvosi megállapítás. Nem engedtük el, hiába szólt így a megrendelés, Pamacs kapott még egy esélyt.
Péntekig panziózik, eddig kaptunk időt.

Tehát: 15 éves, fekete, süket-vak puli szerető otthont keres, ahol nyugdíjas éveit szeretetben és megbecsülésben tölthetné.
A kutyusról fontos tudni azonban, hogy az időjárás hatására görcsei lehetnek, ezeket tudni kell kezelni! Csak gyakorlott, megszállott kutyatartónak ajánlom, szigorú örökbefogadási szerződéssel és láthatással!
A kutyus oltását és féreghajtását az Állatvédelmi Őrszem állja!

Berta Kata
www.allatvedelmiorszem.hu
+36-20-439-4193

További képek: www.gallery.site.hu/u/csucsor77/pamacs

(2010. 06. 15.)

Elveszett fehér pulikutya!

2010. júniús 20-án, este 21:00 és 24:00 között eltűnt Budapesten a XXII. kerületi Zoltán utcából 2 éves, kan, Pamacs névre hallgató, fehér pulikutyánk!
A kutya oltott, fajtatiszta, törzskönyvezve nincs, chipje nincs.
Valószínűleg kiszökött a kerítésen, de nem jött haza azóta sem.
Alapvetően barátságos az emberekkel, ha valaki támadólag, vagy rossz szándékkal közelít felé, elmenekül.
Különleges ismertetőjele: elöl jóval rövidebb a szőre, mint hátul - viszketés miatt lekaparta.

Kérem, ha kapnak róla bármi hírt, értesítsenek a tzsombor89@gmail.com emailcímen, vagy a +36-1-226-2747-es telefonszámon.
Köszönettel: Takácsik Zsombor

Elveszett cirmos cica!

Elveszett Jane, 1 éves, ivartalanított cirmos cicalány! Pilisszentkereszten veszett el a turista út mellett, lehet, hogy vki felvehette, mert gondolom nyávogott, mert elkísért minket a patakig, de onnan mindig haza szokott menni.

Eltűnésekor rózsaszín nyakörv volt rajta!

Nagyon várjuk haza!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: +36-30-313-0109
Köszönünk minden segítséget!

(2010. 06. 21.)

Elveszett komondor kölyök!

2010. június 14.-én Diósdról elveszett Dorka, egy két hónapos fajtatiszta komondor kislány!
Valószínűleg kiemelték a kertből, ahova egy kicsit kiengedték...

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: +36-30-640-1918, nagyagidiosd@freemail.hu
Köszönünk minden segítséget!

(2010. 06. 21.)

Talált idős fehér törpeuszkár!

Sóskút határában 2010. 06. 20.-án koradélután találtunk egy tetovált, idős, fehér törpeuszkár kant!

Érdeklődni: +36-70-458-7036

Szerető gazdit kereső otthonukat vesztett ártatlanok!

Sajnos még mindig aktuális! Kérem küldjétek tovább a segélykérést - most hívott a kétségbeesett Gazdi, hogy nem tudja hová tenni a kutyákat! A vizsla kutyusnak időközben született egy halott kiskutyája... (2010. 06. 21.)

Kedves Állatbarátok, segítséget szeretnénk kérni, nagyon fontos, hogy megoldást találjunk a kutyáink számára: Harcról költöztünk Szekszárdra, emeletes házba, ahová nem vihetjük el a kutyáinkat.
A képeken látható 3 kutyánkat ajándékoznánk el szerető gazdiknak véglegesen! Nagyon jó lenne, ha a kutyák együtt maradhatnának, mégis minden megoldást elfogadunk.
Az időnk már nagyon kevés, május végéig el kell vinni a kutyákat a házból, mert beköltöznek az új lakók, akik nem tartanak igényt rájuk!
Több helyen próbálkoztunk már a gazdikereséssel: net, helyi rádió, barátok ismertősök, de sajnos eddig még nem jártunk szerencsével...

Szerető gazdit kereső kutyusaink:

Rex: 10 éves német juhász keverék. Áprilisban be lett oltva. Jó, barátságos házőrző kutya.








Guszti: 3 éves tacskó keverék. Áprilisban ő is be lett oltva. Játékos, okos kiskutya, nagyon szeret labdázi!









Dorka: 7 éves fajtatiszta magyar vizsla... Szintén áprilisban lett beoltva. Jóétvágyú, játékos kutya. "Önző" elvárja, hogy mindig őt simogassák.

Nagyon köszönünk minden segítséget: Gazdag Istvánné, Füzesiné Gazdagi Ildikó
+36-30-320-2518, +36-74-670-704, gazdagildi@hotmail.com - gazis@freemail.hu

(2010. 05. 23.)

Elveszett vörös-fehér fertőző beteg cica!

2010. június 6.-án elveszett Luxor, egy vörös-fehér, házi és maine-coon keverék 2 éves ivartalanított kandúrka Csepelről!
A szájában a nyelve mellett egy duzzanat látható. A cica FERTŐZŐ beteg, FIV-es!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: +36-20-974-9640, dariusz2000@vipmail.hu
Köszönünk minden segítséget!

(2010. 06. 21.)