Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. augusztus 6., péntek

Talált, elütött shar-pei!

Az 52-es úton Solttól kb. 1 km-re találták elütve ezt a középkorú fajtatiszta shar-pei kan kutyát! Valószínűleg néhány napot már az útszéli árokban töltött, mert a háta nem látszott a nyüvektől... A sebei is tele voltak vele. Szegény kutyus, miközben megtisztították a sebeit, a fájdalom ellenére csóválta a kis csutak farkát. Megdöbbentő, hogy mennyire hálás volt a segítségért. Szó nélkül tűrt mindent. Nagyon kedves, de bágyadt, szomorú.

Chip van benne, de persze nincs regisztrálva :(
Ha esetleg valamelyik menhely, vagy állatvédő adott Solt környékére sharpeit örökbe, lécci nézze meg, hátha az övé a chip: 981100000188864

Egyenlőre Zebu a dunaföldvári kórházban van, de nagyon jó lenne neki legalább ideiglenes gazdi, mert itt nem sokáig tud maradni!

Zebu kórházi költségeihez is szeretnék segítséget kérni!
Köszönettel: Gáspár Erika, Erste Bank 11600006-00000000-21201598

Mentsük meg az Állami Balettintézet épületét!

Zenés-táncos tiltakozó nagygyűlés a Balettintézet épületéért

2010. augusztus 7.-én szombaton 18:00-22:00 óra között
Budapest VI. kerületében, az Andrássy út 25. előtt


16:30 - Az Andrássy utat teljesen lezárjuk a gépjárműforgalom elől.

17:00 - Várjuk a nagygyűlésre érkezőket.

18:00 - A tiltakozó nagygyűlés kezdete. Személyesen várjuk többek között Ráday Mihályt, Fábry Sándort, Gerle Jánost, és fellépnek többek között a Presidance Company táncosai, a Mozdulatművészeti Társulat...

Jelen lesz lélekben és néhány gondolattal többek között Bozsik Yvette, Jókai Anna, Korompay Katalin és Somló Tamás is. Igazán kellemes feltételek között tiltakozhattok a palota esztelen pusztítása ellen...

Közben a közzétett petíció aláírása. Tegyétek meg minél többen.

A nagygyűlés célja olyan törvényalkotási folyamat kezdeményezése, amely biztosítja, hogy a kiemelt műemlékek - különösen a Világörökség részét képező területeken - állagának és értékének megőrzésére ne lehessen kizárólag az aktuális (magán-) tulajdonos magánügye. Ha kell - mint az Állami Balettintézet esetében - az állam avatkozzon be, és ha kell kényszerfelújítás elrendelésével és a költségek meghitelezésével is mentse meg pusztuló és pótolhatatlan értékeinket. A költségeket pedig terhelje rá a tulajdonra, ha pedig a tulajdonos ezt nem képes képviselni, úgy korlátozza vagy vonja el a tulajdonjogát.

A tüntetés nem a kormány ellen, nem az önkormányzat ellen, és nem pártok ellen irányul. A tüntetés célja felhívni a felelősök figyelmét a tarthatatlan állapotra, a pusztuló Drechsler Palotára, amely a Világörökség részét képező Andrássy úton tárul immár több mint tíz éve a járókelők szeme elé. Ez egy normálisan működő világvárosban elképzelhetetlen lenne...

A palota gyanús privatizációjáért és pusztulásáért felelős személyek megtalálása és esetleges felelősségre vonása nem a mi feladatunk! Legfeljebb felhívhatjuk rájuk az illetékesek figyelmét.

Gyertek minél többen! Szeretettel várunk minden támogatót!

További részletek:
http://www.facebook.com/event.php?eid=146271105386921&index=1
http://www.facebook.com/group.php?gid=110427865675174

Igy kezdődött...:
Mernyó Ferenc írta a Facebook-on:

"Perjés Zoli barátom adta az ötletet. Azt mondja: amíg levegő van a tüdejében, addig minden lehetséges alkalommal elmondja, hogy nem történhet meg az az arcátlanság, hogy egy befektető kivárással a földdel teheti egyenlővé az Andrássy út egyik legszebb műemlék középületét.
Növeljük meg Zoli barátunk virtuális tüdőkapacitását! Mondjuk el minél többen, minél többször, hogy nem történhet meg az az arcátlanság, hogy egy befektető kivárással a földdel teheti egyenlővé az Andrássy út egyik legszebb műemlék középületét."

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"Az örökségvédelmi hivatal szerint a korábbiaknál keményebb fellépésre van szükség a magántulajdonú műemlékek megóvásához. Egyelőre azonban nem világos, a törekvés milyen eredményt hozhat, mert a hatékonyabb műemlékvédelemhez több pénzre és új intézkedési lehetőségekre is szükség lenne. Az anyagi és szabályozási hiányosságok miatt a balettintézet volt Andrássy úti épülete is még hosszú ideig romos maradhat. Az évek óta passzív tulajdonos hatósági befolyásolására kevés esély látszik a közeljövőben." (MR1 - Kossuth rádió)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Perjés Zoltán írta: "Örülök, hogy egyre többen érzik fontosnak az ügyet... sajnos az épület haldoklik... a tulajdonos az elmúlt hónapokban elbontatta az összes belső falat, az ablakok hetek óta nyitva, hogy a szél és az eső is megtegye a magáét... valószínűleg néhány hete van a Balettintézetnek... ez a MI városunk, benne az őseink által emelt épületekkel... nem engedhetjük, hogy jöttment kalandorok lerombolják... a tüntetés időpontja rövidesen és időben felbukkan a facebook-on és elhangzik a műsoromban..."

Tegyünk érte, mentsük meg a Magyar Balettintézet épületét!

Kapcsolódó oldalak:
Facebook csoport
Andrássy úti épületek eladása: Házalók
Több mint 6 milliárd forintot veszített Terézváros a Balettintézet eladásán
Unokáink sem fogják látni... - 178. adás

Elveszett ezüstszürkés cica!

Elveszett Cirmó cicánk 2010. júliús 23.-án Miskolc-Tapolcán a gyerekvárossal szemben a Hejő-pataknál! Világos szürke, farka fekete, enyhén keresztbe csíkos mintázatú, hasán világosbarnás a szőr, 3 éves, ivartalanított, nagyon barátságos állat.

A megtaláló magas jutalomban részesül!

Aki bármit tud róla, kérem jelentkezzen: +36-20-5454-4174
Köszönünk minden segítséget!