Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. május 10., hétfő

Milliókkal kényeztetik az elárvult kutyákat

A menhelyen élő kutyák sorsának javítása és a társadalmi tudatformálás a célja a MARS Magyarország Pedigree Örökbefogadási Programjának, közölték a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Mik ezek?

Bejelentették: a cég jelentős adományt garantál termékei értékesítéséből öt állatmenhely számára: tízmillió forintot oszt szét a barcsi, siófoki, nagykanizsai, szentendrei és a szegedi állatvédők között.
Mayer Zsolt, a vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta: mintegy húsz pályázat érkezett, szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. Hozzátette: a programot tavaly indították, amellyel már 1500 kutyának találtak gazdát honlapjukon keresztül.

A gazdátlan ebek helyzetének javítását célzó mozgalmat eddig négy kontinens tizenegy országában vezették be. Minden évben öt, pályázat útján kiválasztott menhely nyeri el az egyenként minimum kétmillió forintos garantált támogatást. Idén a virtuális örökbefogadás kap kiemelt hangsúlyt. Ez a lehetőség olyan felelős gondolkodású állatbarátokat céloz meg, akik életkörülményeik miatt nem tudnak megfelelő környezetet biztosítani egy kutya számára, viszont szeretnének segíteni egy kiválasztott állaton.
Prof. Solti László, a Szent István Egyetem rektora, a zsűri elnöke hangsúlyozta: a nyertesek kiválasztásában szerepet játszott a hitelesség, a felelősség, az elkötelezettség a kóbor állatok befogadása és örökbe adása során, illetve, hogy milyen konkrét, megalapozott, hosszú távú tervekkel pályáztak.

- Egy civil szervezet sajnos nagyon kevés pénzből tud gazdálkodni, csupán a tagdíjakból, az adó egy százalékokból és a nagyon értékes adományokból – mondta Récsei Viktória, a Barcsi Természet- és Állatvédő Egyesület vezetőségi tagja. – Ezért vagyunk nagyon boldogok, hogy most kétmillió forint segíti a munkánkat, aminek a kutyusok is legalább ennyire örülnek, ugyanis hatvanöten várnak szerető gazdira a menhelyen.

A szervezetnek 2005-ös indulása óta 284 kutyát sikerült örökbe adnia, viktorpusztai telepén hárman dolgoznak teljes munkaidőben. Az elnyert kétmillió forintos támogatás biztosítja egy egész évre a csaknem 500 ezer forintos állatorvosi költségeket, 225 ezer fordítható száz, a július elsejétől a menhelyek számára is kötelező elektronikus mikrochip beszerzésére, melyre a kóborló kutyák beazonosítása miatt van szükség. Mindemellett közel 1,3 millió forintból kölyök karantén és 15 kifutó épülhet. Mivel a menhely eredetileg sertésistálló volt, a kifutói tönkrementek. Az újakkal az állatvédők a befogadható kutyalétszámot, és az ebek komfortérzetét is növelni tudják. Így az agresszivitás is csökken, ami zárt helyen gyakran gondot okoz. Mivel az önkéntesek gyakran találnak kidobott, egész kutyaalmokat, a kölyök karantén építésével együtt kerülhetnek a testvérek a menhelyre.

Matyikó Zsuzsanna, a Siófoki Állatvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: kölyökotthont építenek a támogatásból, és komfortosabbá teszik a dolgozóik szociális helyiségét. A pénz többi része az többi orvosi költségekre megy el.
A menhelyük 1994 óta működik, mozgalmasak a hétköznapjaik. 180 kutya van náluk, kezdettől fogva jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal, szerződést kötöttek velük, ami stabil anyagi forrást nyújt számukra. Négy főállású és egy félmunkaidős alkalmazottjuk van.

Nehéz sorsú állatok

A barcsi állatvédők gyakran találkoznak az állatkínzás borzalmas körülményeivel. Sok kutya elkeserítő helyzetből kerül a menhelyre. Rókát, a három éves szukát vadászok találták az erdőben.
- Kegyetlen és kőszívű emberek kötötték ki az erdőben egy fához étlen-szomjan a kutyát, olyan hurokkal, amely annyira rövid volt, hogyha a szuka megpróbál lefeküdni, akkor megfojtja magát – rázza a fejét szomorúan Biczák Balázs, a vezetőség tagja. – A kölykét is kirakták mellé, aki ugyan nem volt megkötve, de nem akarta elhagyni az anyját.

Lady-t, az idős, beteg szukát embertelen körülmények közül hozták el egy udvarból az önkéntesek. A kutyának daganatok vannak a lábán, hasán, nyakán, és foga is alig van. Gazdája egy olyan udvarban tartotta, ahol nem volt sem kutyaól, sem egy zug, ahol el tudott volna bújni. Ételhez és italhoz is hébe-hóba jutott. De a menhelyen vár gazdára Jenny, a 2-3 éves szuka is, akit egyszerűen, kegyetlen módon hagyott ott kikötve gazdája, amikor eladta a házát és elköltözött.

Örökbefogadási program

A Pedigree Örökbefogadási Program 2006-ban kezdődött az Egyesült Államokban, majd az elért sikerek után terjedt más országokban is: Kanada, Brazília, Chile, Ausztrália, Dél-Afrikai Köztársaság, Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Ausztria. Magyarország 2009-ben csatlakozott. A program három fő célt szeretne elérni: felhívni a figyelmet a magyar menhelyeken élő kutyák helyzetére, bátorítani az embereket a segítségnyújtásra, önkéntes munkára, adományozásra és ráirányítani a figyelmet a felelős állattartás, az állatokkal való helyes bánásmód szabályaira.

Jeki Gabriella - 2010. május 10.

Kapcsolódó cikk: www.sonline.hu


2010-ben a Pedigree® Örökbefogadási Program újabb menhelyeket támogat, idén talán több mint 10 millió forinttal

Az idei év nyertes menhelyeinek 2010. június 1. és november 30. között gyűjtünk hűséges vásárlóinkkal, akik idén is rendszeresen megvásárolják az akcióban részt vevő Pedigree® termékeket. Célunk, hogy vásárlóink segítségével ez év végén is átadhassuk a korábban felajánlott összesen tíz millió forintot, vagy akár ennél nagyobb adományt is. Amennyiben több pénz gyűlik össze 10 millió forintnál, a partnermenhelyek között egyenlően kerül elosztásra az adomány.

A beérkezett pályázati anyagok közül 2010-ben a Pedigree® Örökbefogadási Program nyertes menhelyei:
Barcsi Természet-és Állatvédő Egyesület
Nagykanizsai Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület
Siófoki Állatvédő Alapítvány
Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület
Tappancs – Szeged Állatvédő Alapítvány

Partnereinknek „Örökbefogadási csomagot” is biztosítunk, amely egy kezdőcsomag azok számára, akik az adott partnermenhelyről örökbe fogadnak egy kutyát. Az ajándékcsomagban Pedigree® eledelek és információs kiadvány található, összesen mintegy 1000 csomag, több mint 1,3 millió forint értékben.

További részletek: www.pedigreeorokbefogadas.hu/program/orokbefogadasi_program

Talált frissen szült francia bulldog!

Malackát befogadta a megtalálója, nagy a szerelem, marad náluk. :))) (2010. 05. 10.)

Eredeti segélykérés:
2010. 04. 26.-án találták Budapest XVIII. kerületében, a Felsőcsatári úton, az autók közt szaladgált ez a francia bulldog szuka! FRISSEN SZÜLT, kb. 1 hete CSÁSZÁRMETSZÉSSEL!!!

Mikrochipje van, de regisztrálatlan, varratok még a hasában.

Gazdija jelentkezését várjuk S.O.S!!!

Információ:
Szent Bernát Pestimrei Kisállat-Ambulancia
1188 Budapest, Kisfaludy u. 55/a.
Telefon: +36-1-295-3085
E-mail: info@szentbernat.hu
www.szentbernat.hu

Elveszett fehér rövidszőrű puli lány!

Meglett a kis puli, befogadta valaki. (2010. 05. 10.)

Eredeti segélykérés:
Elveszett egy fehér, rövid szőrű puli lány 2010. május 7.-én Pomázról!

Kérem, aki megtalálja, jutalom ellenében hívjon a következő számon: +36-20-557-3893
Köszönettel: Kárpáti Judit, judit.karpati@gmail.com

Elveszett maine-coon cica!

2010. 05. 08.-án elveszett Budafokon, a Lőcsei utcából (BMTE Sportpálya közelében) maine-coon cicánk! Nagyméretű, kb. 10 kilós, hosszúszőrű, a füle a hiúzokra hasonlít. A farka dús, bozontos, hosszú. Buffy névre hallgat.

Mikrochip száma: 939000001034560

Nagyon várjuk haza! Magas jutalmat adunk érte!

Kérem, ha valaki bármilyen információval rendelkezik a cicáról, jelezze nekem a +36-30-591-3393-as telefonszámon!
Köszönettel: Burghard Szilvia, burghard.szilvi@freemail.hu

Elveszett teknőctarka cica!

Gazdája írta: Nagyon jó hírem van.:) Ma hajnalban hazajött Rozus. Negyed háromkor iszonyatos nyávogásra ébredtem, de azt hittem csak a másik cicám akar bejönni, ő ugyanis szeret hangot adni az akaratának.
Mire kikászálódtam az ágyból az öcsém már kiment és a kezében volt Rozi.:)
Annyira nyávogott, hogy nem bírtuk megnyugtatni, aztán/közben meg habzsolta a kaját. Azóta is folyamatosan csak eszik és nyávog. :)
Remélem most már minden rendben lesz. Fogalmam sincs hol lehetett csaknem 5 napig étlen-szomjan, de szerintem valahová be volt zárva, mert nagyon dohos pince/padlás szaga volt. Hogy az a valaki véletlenül zárta be vagy sem már sosem tudjuk meg. A lényeg, hogy itthon van.
Egész nap csak puszilgatjuk, annyira hiányzott. Köszönünk minden segítséget! (2010. 05. 10.)

Eredeti segélykérés:
2010. május 04.-én este elveszett a képen látható, Rozi névre hallgató cica Sátoraljaújhelyen a Losárdi utcából! A cica 1 éves, ivartalanított nőstény. Nagyon szelíd, kedves cica.
Eltűnésekor a nyakában biléta volt, melyen telefonszám található.
Soha nem marad kinn éjszakára, ezért gondoljuk, hogy történhetett vele valami. A környéken senki sem látta sehol. Reménykedünk benne, hogy még életben van és megkerül!

Aki látta kérjük hívja az alábbi számok egyikét: +36-47-325-423, +36-30-6070-423, +36-30-543-5415, vagy írjon emailt a dzsungi@citromail.hu címre!
Előre is köszönjük!

(2010. 05. 09.)

S.O.S. karcagi "gyepmesteri" telep!

Pierre új kutya, 2010. 05. 04.-én került be: spániel keverék, fiatal kan, kedves, barátságos kutya. Gazdája meghalt...

A telepen régebben bentlévő 5 kutya május 10-ig kapott időt-haladékot, hogy kikerüljön onnan!!!!! S.O.S. gazdit vagy legalább ideiglenes befogadót, MEGMENTŐT KERESNEK!!!!! (2010. 05. 06.)

Korábbi segélykérések:

Karcagon a "gyepmesteri" telepen ők vannak még bent, 2010. 05. 03.-ig kaptak haladékot:

Ceruza, 2 év körüli tacsi keverék kanocska - www.gallery.site.hu/u/anatita/sos/2eveskantacsi.jpg.html

Indián, 3 év körüli nagyobb testű kedves, barátságos kan - www.gallery.site.hu/u/anatita/sos/DSC00525_Indi_n_www_kepfeltoltes_hu_.jpg.html

Fiatal cuki pofa foxi kanocska - www.gallery.site.hu/u/anatita/sos/foxika.jpg.html

Mester, a 3 év körüli németjuhász keverék kan, szuper őrző kutya lehetne! - www.gallery.site.hu/u/anatita/sos/nemetjuci.jpg.html

Gringó, közepes termetű, nagyon okos, értelmes 3 év körüli kan kutyus - www.gallery.site.hu/u/anatita/sos/okoskutya.jpg.html

Papi, a keves, barátságos tacsi keverék








Érdeklődni: +36-30-525-0760 (Nemes Tímea), +36-30-229-8630, +36-30-282-0590

(Karcagi Gyepmesteri Telep - 5300 Karcag, Vágóhíd utca - +36-59-312-519)

(2010. 04. 30.)