Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. május 31., hétfő

Elveszett fekete-fehér cica!

Budapesten, a II. kerületi Kilincs utcából elveszett 2010. május 31.-én Maggie, egy öt éves, ivartalanított, házi keverék lánycica. Fehér-fekete, elől mintha fekete frufruja lenne, zöldessárga szemekkel. Kicsit félénk, de barátságos, vékony hangon nyávog.

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: frouge_b@hotmail.com
Köszönünk minden segítséget!

Talált kutyus!

Cinkotán találtuk ezt a tündéri, kedves, bújós, emberszerető, cukimuki kismanót, szerintem csivavakeverék (?) lehet, nőstény és felnőtt, pár napig befogadja a szomszédunk, de nála sem maradhat sajnos...

Gazdája itt érdeklődhet: +36-30-328-6614

(2010. 05. 31.)

Elveszett welsh terrier!

Sajnos még mindig aktuális, nagyon várjuk haza! (2010. 05. 31.)

Eltűnt Galgahévízről az Ökofaluból (Bika tó környéke) 2010. február 12-én reggel a kutyusunk, Winnie a welsh terrier! Szuka, kb. 3 éves, fekete-barna színű.

Eltűnésekor a nyakában egy bőr nyakörv és egy zöld bolha nyakörv volt, bilétája nincs.

Kérlek, ha tudsz valamit róla, jelentkezz!
Köszönettel: Gábor Eszter, +36-70-453-6473, +36-70-453-6472

Percy és Louise Schmeiser a Monsanto elleni küzdelmükről

Percy és Louise Schmeiser, a két Alternatív Nobel-díjas kanadai gazda, hazánkba látogat, és előadást tart a Monsanto elleni küzdelmükről, valamint a génmódosított növények termesztésének gazdasági és egyéb kockázatairól

Időpont: 2010. június. 3., csütörtök, 17:30

Helyszín: A Földművelés- és Vidékfejlesztési Minisztérium Színházterme (Budapest, V. Kossuth tér 11.)

Levezető elnök: Dr. Bardócz Zsuzsa, az MTA doktora

Köszöntő: Dr. Ángyán József, igazgató, Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet

Bevezető: Bernward Geier, a Future of Food Commission tagja, az IFOAM nemzetközi kapcsolatokért felelős korábbi igazgatója

Előadók: Percy és Louise Schmeiser, Kanada

Mivel a helyszín befogatóképessége korlátozott (200 fő), ezért a rendezvényen a részvétel ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében igazoljuk vissza.

Kérjük, mielőbb biztosítsa helyét a következő oldalon lévő jelentkezési lap percybp@zpok.hu e-mail címre történő visszaküldésével: www.lmv.hu/gen_Percy_Schmeiser_FVM_100603

Szervezők: Magyar Biokultúra Szövetség, Biokontroll Hungária, Greenpeace Magyarország, Magyar Természetvédők Szövetsége

A rendezvény az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósul meg.

Háttér: Percy Schmeiser és feleségének Monsanto elleni küzdelme még 1998-ban kezdődött, amikor az óriáscégtől egy levelet kaptak, amelyben a Monsanto 440 ezer dollár kártérítést követelt tőlük azért, mert nem fizettek a cégnek jogdíjat a földjükön termett génpiszkált repce után.
Kiderült, hogy a szomszédos földeken áthaladó teherautókról átfújta a szél Schmeiserék földjére a génpiszkált vetőmagot, elszennyezve a család földjét. A több mint egy évtizedig tartó pereskedés végén tavaly márciusban végül nemhogy a Schmeiser család fizetett volna a Monsantónak kártérítést, hanem az óriáscég térítette meg Percy Schmeisernek a földjének a génmódosított repcétől való megtisztításának költségeit.

Kapcsolódó oldal: www.lmv.hu/genpiszka

Elveszett kuvasz!

2010. május 22.-én elveszett 10 hónapos szuka kuvasz kutyánkat utoljára május 28-án pénteken Kesztölcön látták, de sajnos még mindig nem akadtunk a nyomára!

Feltehetően ott van a környéken, kérem, ha valaki látja, próbálja befogni, és értesíteni minket.
Nagyon barátságos kutyus, de a pórázhoz még nincs hozzászokva, inkább csak kajával lehet csalogatni.
Otthonról piros nyakörvben és bolhanyakörvben távozott, az újabb információk szerint, azonban a piros nyakörv már nincs rajta.

Jutalmat is ajánlanánk a megtalálónak!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen: +36-30-684-3083, +36-20-984-6101
Köszönünk minden segítséget!

(2010. 05. 31.)

Szerető gazdit kereső moszkvai őrkutya!

Galo egy hat éves moszi kan kutya, gazdája adta le a salgótarjáni gyepmesteri telepre még november elején.

Galo teljesen vak, egyik szemével sem lát. Azt, hogy mikor és hogyan vakult meg még nem tudjuk. Nem tudjuk mit csináltak vele, vagy mi történhetett vele, de 3 nap után értük el azt, hogy már ki mer jönni a házból, remeg az egész kutya úgy fél, és sír amikor hozzáérünk, vagy megsimogatjuk, annyira örül.

Galo az utóbbi időben nagyon szépen összeszedte magát, jelenleg 66 kg-ra hízott fel, a korához képest, most már jó állapotban van! Azon kívűl hogy vak, kiderült, hogy diszpláziás, de egyébként minden más kitűnően műkődik rajta.

Végtelen türelmes, jó fej kan kutya, de mivel vak, a többiek félre értik őt, így aztán volt már ebből kisebb csete-paté, de Galo nem használta ki sohasem erejét.

Egy édes nagy maci, rossz szándéknak még csak a jele sincs benne. Mivel elég speciális eset a vaksága és termete miatt, ezért olyan gazdi jelentkezését várjuk, aki tisztában azzal, hogy egy 70kg-os vak kutyát vállal!!! Szereti a gyerekeket is, de csak olyan családnak ajánlanám, ahol a gyerek is már nagyobb! Galo nagyon igényli a törődést, szerintem ölebnek képzeli magát!

Egyébként jól kijön más kutyákkal, aki kisebb nála.

Érdeklődni lehet a fajtamentőknél 7-19 óráig a +36-70-392-0000, 19-07 óráig a +36-20-922-3595 számokon.

További infok Galoról:
http://www.moszkvaifajtamentes.hu/kanok_1_eves_kortol.html

(2010. 05. 31.)

VII. Napfényes Fesztivál























Szeretettel várjuk Önt és családját a VII. Napfényes Fesztiválon!

2010. június 6. vasárnap 9 órától, Petőfi Csarnok, Városliget

A Fesztivál célja, hogy olyan lehetőségeket mutasson be az érdeklődőknek, amelyek segítségével megőrizhetik és visszaszerezhetik egészségüket. A Fesztiválon találkozhatnak elismert szakemberek előadásaival, valamint egyéni konzultációs lehetőségekkel.

A meghívott művészek tánccal, énekkel, zenével biztosítják a vendégeink szórakozását, ezáltal újabb szín foltokkal gazdagítva a fesztivál programját. A gyermekeknek külön kedveskedünk a számukra összeállított előadásokkal, játékokkal, interaktív és szabadidős programokkal, meseösvénnyel. A játékos kedvű felnőttekre is gondolva teret biztosítunk a művészi kibontakozásra. A felnőtt művészeti utca keretein belül a vendégek ízelítőt kaphatnak hét különböző művészeti ágból, és gyakorlatban is kipróbálhatják magukat. Így teljesedik ki a fesztivál egyben családi nappá is, ahol a szülők is kedvük szerint választhatnak könnyedebb programot, miközben a gyermekeik jól érezik magukat.

A Fesztivál keretében szeretnénk lehetőséget biztosítani az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékekkel és szolgáltatásokkal való találkozásra is.

www.napfenyesfesztival.hu

Várjuk szeretettel!