Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. január 26., kedd

El kell altatni a paksi menhely 420 kutyáját?

Ismét egy magyarországi önkormányzat, amely nem a XXI. században és nem Európában érzi magát... :(

A nana.hu és a teol.hu alapján (fotó: teol.hu):

Ismét veszélybe került a paksi kutyamenhely léte. Az üzemeltetőt felszólította a város jegyzője, hogy számolja fel a telepet. Amennyiben ezt 15 napon belül nem teszi – áll a levélben – az önkormányzat élni fog a végrehajtás eszközével.

Gál Tiborné nem érti, hogy miért történt mindez, hiszen ő éppen arra számított, hogy az önkormányzat ígéretéhez híven egy új telepet épít, ahova elköltözhetnek a Vácikai Cerberus Alapítvány telepéről a kutyák. A menhelyvezető leszögezte, hogy nem hagyja elaltatni az állatokat – írja a teol.hu.

A teol.hu kérdésére azt mondta, nem tesz lépéseket a telep felszámolásáért, azt viszont fontolgatja, hogy fellebbez a jegyző felszólítása ellen. A telepen szavai szerint 420 kutya van.

Dr. Blazsek Balázs, a város főjegyezője emlékeztetett rá, hogy a kutyamenhelynek létezése óta semmilyen engedélye nincs, és az üzemeltető nem is tesz semmit, hogy ezeket beszerezze. A korábbi felszólításoknak nem tett eleget, ami tarthatatlan. Ha ez most sem történik meg, a törvények szerint pénzbírsággal sújtható.

A jegyző állítja, valóban törekszik az önkormányzat, hogy létrehozzon egy az uniós normáknak megfelelő menhelyet, és ebben próbál is egyeztetni Gál Tibornéval. Eddig nem jártak sikerrel. Most viszont elterjedt a híre, hogy ezer férőhelyes menhelyet szeretnének, ám ehhez az önkormányzat nem fog hozzájárulni.

Dr. Blazsek Balázs leszögezte, azt nem engedik meg, hogy „fél ország kutyáit” Pakson tartsák a paksi adófizetők pénzén. Abban viszont partner az önkormányzat, hogy létrejöjjön egy olyan befogadóképességű létesítmény, amit a város nagysága indokol. Hozzáfűzte, hogy a jelenlegi kutyamenhely sokak életét megkeseríti, mert pihenő-, üdülőövezetben van.

Nincsenek megjegyzések: