Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. április 9., péntek

Jubileumi ír est táncházzal!

2010. április 10-én a Smaragd sziget zene- és tánckultúrájának egy szelete mutatkozik be a az Irish Feet Ír Sztepp Tánccsoport és az ÍRka-fÍRka zenekar közös, jubileumi műsorában.

Mindkét csapat tízéves fennállásának alkalmából tradicionális és show jellegű ír sztepp tánccal, valamint autentikus ír kocsmazenével kínálnak egész estés szórakozást vendégeiknek. Akik az este második felében táncház keretében sajátíthatják el az ír táncok alapjait.

Jegyeket 2010. március 1-jétől lehet rendelni a +36-20-9784-345 telefonszámon és az ellancs(kukac)gmail.com címen.
Jegyárak: felnőtteknek 2000 Ft, gyermekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.000 Ft.

Irish Feet Ír Sztepp Tánccsoport („Ír lábak”):
A 2000-ben alakult tánccsoport több hazai és nemzetközi rendezvényen és versenyen aratott már sikert, előadásaik színvonalát számos televíziós felkérés is bizonyítja. Táncosaik részben ír tánctanároktól sajátították el az alapokat, így önállóan kidolgozott koreográfiáikban épp úgy megtalálhatók a tradicionális elemek, mint a Michael Flatley óta méltán híres show motívumok.
A csapatnak két önálló show műsora is bemutatásra került 2006-ban (Irish Spirit) és 2008-ban (Világfa). Ez utóbbi felkészülési időszakában trénerként a világhírű Riverdance ír sztepp show szólótáncosa, Deirdre Hamilton is részt vett, aki azóta is az Irish Feet vezető tanára.
A csapatról bővebben: www.irishfeet.hu

ÍRka-fÍRka zenekar:
Az együttes 1999-ben alakult. A kezdetekben oly jellemző tradicionális ír instrumentális muzsikát és kocsmazenét azóta is töretlenül játsszák, de a zenekar bővülésének és tagjai sokrétű zeneszeretetének köszönhetően a repertoár sokat bővült. Megmaradtak a pergő ritmusú, dinamikus számok, amelyekhez népszerű ír kocsmadalok és lírai számok csatlakoztak. A zenei műfaj színesedésével pedig az ír, angol és skót számok mellett ma már német, skandináv és asztúriai dallamok is felcsendülnek egy-egy koncerten. Az együttes 2003 óta működik együtt az Irish Feet Ír Sztepp Tánccsoporttal, közös fellépéseiken a táncos számok egy részéhez a zenét az ÍRka-fÍRka szolgáltatja.
A zenekarról bővebben: www.irka-firka.hu

Nincsenek megjegyzések: