Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. február 8., hétfő

A hűséges kutyák holtan is őrizték gazdájukat

Nagykőrös határában meghalt egy 82 éves asszony, akinek 22 kutyája volt. A Rendőrség az Állatmenhely Nyílt Alapítvány segítségét kérte, mert a kutyák őrizték gazdájuk holtestét, nem engedték a közelébe sem az orvost, sem a Rendőrséget.

Három kocsival értünk a helyszínre, ahol borzalmas látvány fogadott.
Szegényes kis tanya, lomok, mocsok, kosz, szemét mindenütt. A halott asszony a belső helyiség földjén feküdt, amit fél méteres szemét takart, első pillanatban nem is lehetett észrevenni, mert a rongyok alól csak az egyik lábfeje lógott ki. A kutyák egy része a tetemen feküdt, majd beléptünkre elbújtak, ezt könnyen tehették, mint a képeken is látszik, nem volt nehéz búvóhelyet találniuk.
A kutyák nem értették mi történik, amikor látták, hogy társaikat egy hosszú boton lévő hurokkal húzzák ki és tömködik bele egy- egy dobozba, ezért pánikba estek és egy részük elszaladt.

A halottszállítók kiszabadították a rongyok közül az asszony holtestét. A rendőrség és az orvos elvégezte a feladatát, majd koporsóba került és elszállították. Két- három kutya a kerítésen kívülről figyelt. Egyikőjük követte a halottas kocsit, de a dűlőút végén elbizonytalanodott és visszafordult.
Ekkor a botos emberek ismét bementek és még több kutyát szedtek össze, összesen 22-őt sikerült. Ez alatt besötétedett és a hó is elkezdett esni, nehéz volt kijönni a dűlő útról, az egyik kocsi el is akadt, de szerencsésre a másik ki tudta húzni.

Eközben az Állatmenhely Nyílt Alapítvány ceglédi menhelyén már készítették részükre a szalmával kibélelt kutyaólakat, ahol jelen pillanatban is 200 társuk él és várja, hogy szerető otthonba kerüljön.
A kutyusok itt megkapnak mindent, meleg helyre bújhatnak, be vannak oltva, minden este bőséges vacsora, még simogatást is kapnak minden nap, sőt vannak, akiket sétálni is elhordanak a kilátogató kis önkéntes iskolások, de mégis mindegyik vágyik egy igazi otthonra, ahol családtagként élhetne.

Az állatmenhelyre érve nagy üdvrivalgás fogadta az új jövevényeket, akik nem is sejtették, hogy talán ez egy szebb jövő kezdete, mert innen egy szerető családhoz kerülhetnek, ahol majd mindent megtesznek azért, hogy elfeledtessék velük az átélt borzalmakat.

Talán ha Önök is segítenek, ez mindegyiküknek sikerülhet:
- örökbe fogadhatnak egy kutyust,
- adójuk 1 % át felajánlhatják az Állatmenhely nyílt Alapítványnak
adószám: 18673649- 1 -13
- pénzadománnyal segíthetik ellátásukat, ivartalanításukat, az oltások és orvosi kezelések költségeit
számlaszám: OTP 11742025 20058720

Valójában jelenleg is csak papíron létezik az állatvédelmi törvény, a végrehajtási rendeletek jelentős része a mai napig nem született meg.
A törvény módosításához nem kérik ki azon civil szervezetek véleményét, akik valódi állatvédelmi feladatokat látnak el: tudják mi a gyepmesteri tevékenység, hogyan bújnak ki alóla a kisebb települések Önkormányzatai pénzhiányra hivatkozva, hogyan gazdagodnak meg egyes sintérek kutyaéletek árán, hogyan küzdenek az állatmenhelyek nap mint nap a fennmaradásért. Az állam mégis a gyepmesteri telepeket támogatja, pénzt ad nekik, hogy legyilkolják az állatokat.

Segítsenek, hogy ez ne így legyen!

Köszönettel:
Soltész Lászlóné Kurátor
Állatmenhely Nyílt Alapítvány
2700 Cegléd Szőlő u. 14.

2010. 02. 08.

Nincsenek megjegyzések: