Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. június 22., kedd

Feljelentés Felsőzsolca árvize miatt

Emberi mulasztás történt?

A felsőzsolcai árvíz miatt feljelentést tett tegnap a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen Milánkovich Ernő helyi önkormányzati képviselő, melyben arról tájékoztatta Mészáros János főügyészt, hogy emberi mulasztás okozta a június 4-i tragédiát – közölte portálunkkal Németh Csaba, a ZsolcaTV Nonprofit Közhasznú Kft. főszerkesztője, a városháza szóvivője.

A feljelentésben Milánkovich Ernő megjegyzi: a Sajó okozta árvíz vélhetően emberi mulasztás következménye. Megítélése szerint az ötmillió köbméter víz Felsőzsolca 80 százalékában okozott kárt. Az önkormányzati képviselő hozzátette, az M30-as autóút hibás megépítése, az árvízi védművek hiányosságai, és a védekezésben tapasztalt hanyagság vetik fel a büntetőjogi felelősséget. Állítja: az építési engedélyek kiadása során, valamint az árvízi védekezés alatt az illetékes hatóságok nem jártak el szakszerűen, ezért keletkeztek a milliárdos károk Felsőzsolca lakosainak rovására. Milánkovich Ernő kéri a Borsod megyei főügyészt, hogy vizsgáltassa ki az árvíz okait, s ezzel együtt derítse fel a felelősöket.

Mindazonáltal azt is megjegyzi, Felsőzsolca lakosságának világosan látnia kell, hogy mik vezettek a hatalmas katasztrófához. A feljelentő szeretné, ha a jövőben nem fordulna elő hasonló eset, ehhez azonban a Sajó árterét rehabilitálni kell, az ártéri területről hatalmas földmennyiséget kell elszállítani.

Mészáros János megyei főügyészhez még nem jutott el a hétfőn megtett feljelentés, de amint megérkezik, megteszi a szükséges intézkedéseket.

Tolcsvai L. László

>www.mno.hu/portal/720550

Nincsenek megjegyzések: