Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. június 21., hétfő

Pamacs - avagy van élet a halál előtt?

BertaKata írta: Pamacs tegnap révbe ért, öreg kis élete új értelmet nyert: Lakos Gyurinál tölti nyugdíjas éveit! Érezhette a nagy változást, mert már egész nap totyogott, motyogott, el sem maradt a nyomomból, dugta a kis pofáját az ölembe és nézett, mint egy szent képre. Az úton is nyugodtan viselkedett, kíváncsian dugta ki az orrát a boxból. Gyuriról rögtön tudta, mi járatban van, barátságosan csóválta a farkát és az ölébe ült, így vezettek egészen Kismarosig, az új otthonáig. Boldog gazdis, nyugdíjas éveket, kis öreg Pamacs! Örülök, hogy ismertelek!
Őrszem
(2010. 06. 21.)

Eredeti segélykérés:
Öreg pulit képzelj el. Azt az igazi kopott, loncsos, lompos és bozontos, kifakult, vaksi magyar fajtát. Ugrál ő a kerítés mellett, morog, ugat és vicsorog, csak szegény nem tudja merre, honnan jön az idegen.

Aztán képzelj el egy fiatalt ugyanebből a fajtából. Bodros szőre csillog, szemei ragyognak a rojtok alól, pontosan tudja merre kell ugatni, hogy kell csipkedni és ki az idegen. Nem fél a vihartól, nem ijeszti meg a villámlás, egyszóval bátor, harcos, határozott jellem.

Pamacs az előbbihez tartozik. 15 éves, vaksi és süket, nem rasztákkal, nem rojtokkal, nem filcekkel, hanem nem is tudom minek nevezzem ezeket a hatalmas szőrtáblákat, amik úgy rá voltak kövesedve a kis testére, hogy nem tudni, hogy pisilt, nem tudni, hogy kakilt, és amit eddig
közel 2 kg nettó súlyban vágtunk le róla. Már a sintérrel akarták elvitetni, hogy az "elaltassa", mikor a gondozásunkba került. A kabátja alatt már nehezen viselte a tavalyi nyarat is, epileptiform görcsei lettek, amelyre gyógyszert nem kapott. Az idei frontátvonulások is megviselték a megfáradt öreg szervezetet, hol megáztak a rojtok és súlyos koloncként csüngtek rajta, hol jegesen csilingeltek. Tegnapig kaptunk lehetőséget, hogy mi vigyük el és humánusan keljen át. A váróban rám nézett a szőr alól és könyörgött.

Fizikális vizsgálat alapján nem indokolt az euthanázia - szólt az orvosi megállapítás. Nem engedtük el, hiába szólt így a megrendelés, Pamacs kapott még egy esélyt.
Péntekig panziózik, eddig kaptunk időt.

Tehát: 15 éves, fekete, süket-vak puli szerető otthont keres, ahol nyugdíjas éveit szeretetben és megbecsülésben tölthetné.
A kutyusról fontos tudni azonban, hogy az időjárás hatására görcsei lehetnek, ezeket tudni kell kezelni! Csak gyakorlott, megszállott kutyatartónak ajánlom, szigorú örökbefogadási szerződéssel és láthatással!
A kutyus oltását és féreghajtását az Állatvédelmi Őrszem állja!

Berta Kata
www.allatvedelmiorszem.hu
+36-20-439-4193

További képek: www.gallery.site.hu/u/csucsor77/pamacs

(2010. 06. 15.)

Nincsenek megjegyzések: