Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. július 2., péntek

3 királyfi, 3 királylány :)








A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja: hogy elősegítse a kívánt és tervezett gyermekek megszületését, és ezáltal elérje, hogy több magyar gyermek szülessen, mint ahányan meghalnak Magyarországon...

Részletek: www.3kiralyfi.hu/home/celkituzeseink


Miért?

1484 gyerekkel kevesebb született

A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2009 első nyolc hónapjában 64.417 gyermek született, 2,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a halálozások száma 86.942 volt, a 2008. január-augusztusihoz képest 0,5 százalékkal magasabb.
A KSH népmozgalmi gyorstájékoztatója szerint az előző év azonos időszakihoz viszonyítva 1484-gyel (2,3 százalékkal) kevesebb gyermek jött világra. Az idén 448-cal (0,5 százalékkal) több lakos hunyt el 2008. január-augusztushoz képest.

Hosszú évek óta augusztusban kötik a legtöbb házasságot, ez ebben az évben is így történt, ám az augusztusi házasságkötések száma közel 18 százalékkal elmaradt az előző évitől. Összességében 2009 első nyolc hónapjában 27.046 házasságot kötöttek, 2253-mal (7,7 százalékkal) kevesebbet, mint 2008 azonos időszakában.

Ezer lakosra 9,7 élveszületés és 13,0 halálozás jutott. Előbbi 0,1 ezrelékponttal alacsonyabb, utóbbi 0,1 ezrelékponttal magasabb az egy évvel korábbinál. A házasságkötési arányszám 4,1 ezrelékes értéke 0,3 ezrelékponttal maradt el az előző évitől. A természetes fogyás mértéke a 2008. január-augusztusi 3,1 ezrelékről 3,4 ezrelékre emelkedett. 2009 első nyolc hónapjában ezer élveszületésre 5,1 csecsemőhalálozás jutott, ez 0,6 ezrelékponttal alacsonyabb, mint egy éve.

A születésszám csökkenése és a halálozások emelkedése következtében a természetes fogyás a 2008. január-augusztusi 20.593-mal szemben 2009 első nyolc hónapjában 22.525 fő volt. A nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege folytán az ország lakossága ténylegesen ennél kisebb mértékben, mintegy 12.000 fővel csökkent. A népesség lélekszáma az időszak végén 10 millió 19 ezer fő - áll a közleményben.

index.hu, 2009. október 27.


A magyarság ereje a családban van – Beszélgetés Böjte Csaba atyával

Elanyagiasodott világunkban ünnepeinket is egyre inkább a fogyasztás jellemzi, a csendes várakozást elnyomja a reklámok hangereje, a bevásárlóközpontok zaja, az ünnepi pillanatokat mérgezi a ránk zúduló információáradat a világválságról, az influenzajárvány aktuális adatairól, sokunkat pedig szorongással tölt el az ünnep utáni jövő bizonytalansága. Böjte Csaba ferences szerzetes azonban más szemmel és lélekkel figyeli a világot. Adventi beszélgetésünkben Csaba testvér szerint az ember, a család a megoldás kulcsa, ami nyomán nem csak szebbé tehetjük ünnepeinket, és tartalmasabbá hétköznapjainkat, hanem optimistábban láthatjuk a magyarság jövőjét is.

- „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan oda állnak mellé.” – írta egyszer. Ma, amikor a világ teljesen anyagi értékelvűvé vált, és mindent GDP-ben mér, érvényes-e még ez a gondolat?
- Természetesen, én ezt nagyon igaznak tartom, és azt látom, hogy minden ember törekszik arra, hogy valami szépet és jót tegyen. Az megtörténhet, hogy én egy üres SMS-t küldök, de Istentől nem érkezhet üres üzenet, mert minden ember Isten üzenete. Beleültette minden élőlénybe, hogy fel kell nőni, ki kell bontakozni, hogy virágot, gyümölcsöt kell teremni. Ez a vágy bennünk van, a legtöbb ember törekszik arra, hogy szebbé tegye ezt a világot, mert jó dolog jót tenni.

erdély.ma, 2009. december 01.

Honlap: www.3kiralyfi.hu

facebook: http://www.facebook.com/pages/Harom-Kiralyfi-Harom-Kiralylany-Mozgalom/105797519441734?ref=ts

Nincsenek megjegyzések: