Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. október 9., szombat

Kolontár - Devecser vörösiszap-katasztrófa 2010.

A Veszprém Megyei Kolontárt és Devecsert érintő ipari katasztrófa emberáldozatai mellett, sajnos rengeteg vadon élő és házi állat is elpusztult, és – mivel a túlélők élőhelye is megsemmisült - további állatpusztulás várható.

A csodával határos módon életben maradt állatok nagy része – mivel ők voltak a vörös iszapárral leginkább érintett szinteken - súlyos sérüléseket szenvedett, illetve ivóvíz és takarmány hiányában az elmúlt 4 nap során végképp kiszolgáltatott helyzetbe került. A katasztrófa első hírére az Állatvédelmi Őrszem és a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársai – a katasztrófavédelmi hatóságokkal egyeztetve - haladéktalanul megkezdték a sérült állatok mentését. Október 4.-én éjjel egy iszappal szennyeződött birkát, valamint két kutyát és négy macskát szállítottak Budapestre, Rex Alapítványhoz. A maró vegyszer hatására súlyos bőr és szemsérüléseket szenvedett állatokat megfürdették, majd intenzív terápiában részesítették őket. Október 5.-én a Rex és az Állatvédelmi Őrszem újabb állatvédelmi mentőalakulatot küldött a katasztrófa sújtotta régióba, ahol további hat kutyát és három macskát sikerült megmenteniük. A mentőcsapat késő éjszaka érkezett a rossz állapotban lévő állatokkal a Rex Állatszigetre, ahol az alapítvány teljes gondozói stábja és számos önkéntese hosszú órákon át küzdött megmentésükért.
Október 6.-án az állatvédők ismét mentőakciót szerveztek, mely során újabb 11 kutyát, számos macskát, kacsát és szárnyasokat juttattak a veszprémi állatkórházba, és a Rex Állatszigetre.

Az elmúlt 3 nap során kimentett állatok zöme kielégítő állapotban van. A mentett állatok várhatóan hosszú hetekig nem mehetnek vissza otthonaikba, az állatotthonokban viszont teljes a teltház.

A kimentett állatok elhelyezése sajnos a fentiek miatt egyre nehezebb, ezért a Rex elérhetőségein ideiglenes befogadók sürgős jelentkezését várják, akár az alapítvány saját állataira vonatkozóan is.

További információ: www.rex.hu és telefon: +36-1-230-4080
(Fotó, video és nyilatkozat: kiraly@rex.hu)

További képek, részletek: www.gallery.site.hu/u/csucsor77/devecser

Az október 5.-én lezajlott mentőakcióról készült videó az alábbi linken megtekinthető: www.youtube.com/watch?v=BRyoXo396Zw

(2010. 10. 06.)

LEGÚJABB HIREK A FACEBOOK-ON: www.facebook.com/allatvedosegito

Nincsenek megjegyzések: