Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2010. január 6., szerda

Ez NEM "állatvédelem"!

A MÁTSZ és a MÁOSZ közleménye a Blöki Állatotthon Alapítvánnyal kapcsolatban:

Kedves Tagtársak!
Bizonyára többen láttátok a TV2 november 3-i Tények műsorában a Blöki Állatotthon Alapítványban uralkodó állapotokról szóló riportot. Az Újlengyelből kitiltott szervezet mintegy 150 kutyáját egy inárcsi istállóban zsufolták össze, aggasztó körülmények között.
Érthető, hogy a helyi polgármester rendezni kivánja az ügyet, ugyanakkor személyes igéretet tett, hogy a kutyákat nem altatják el.
Fel szeretnénk hivni a figyelmeteket, hogy egy évek óta megoldatlan, és ismétlődő problémával állunk szemben, mivel az Alapítvány kutyáit már két izben helyezték el az állatvédő szervezetek, az üzemeltető újra kutyákat gyűjt, majd új szervezeteket alapit, és az állatokat elhagyva, vagy azok egy részével más helyiségekbe távozik, ahol új szponzorokat keres és sajnos többnyire talál is.

A MÁTSZ és a MÁOSZ közös álláspontja az ügyben a következő:
"Ideje lenne nem átvállalni a terheket, és rábirni az üzemeltetőt, hogy hagyjon fel az állattartással, az állatvédők rossz hírbe hozásával és a közvélemény manipulálásával. Ezért, és saját érdekünkben elhatárolódunk az ilyen, magát állatvédőnek nevező, de ezt csak eszközként használó szervezetektől és személyektől."
Tudomásunk szerint az ügyben több feljelentés van folyamatban és a rendőrség is vizsgálódik. Amint többet tudunk, tájékoztatunk Benneteket. Felhivjuk a figyelmeteket, amennyiben mégis kutyákat hoztok el, feltétlenül figyeljetek a karanténozás szigorú betartására, mivel az állatok sem oltva, sem nyilvántartva nincsenek.

MÁTSZ Intéző Bizottság, és a MÁOSZ Vezetősége - 2007. november 7.

Megjegyzés:
Kovács Gabriella soha NEM volt állatvédő! Legutóbb a Bajai Állatotthon vezetőjének, a küzdelmes életű Warndorfer Imrénének volt a „segítője”... Warndorferné Matildka nekem személyesen mondta anno, hogy KG-t az egyik Illatos úti sintérlány ajánlotta neki, és Warndorferné sajnos volt olyan naív és volt annyira nehéz helyzetben, hogy elfogadta ennek a kutyapecér sintérpartnernek a „segítségét”... Matildka halála után KG-ra maradt az alapítvány (melyet azután átnevezett) és a szerencsétlen állatok...
P.Zs. 2007. november

További részletek: >>>

Nincsenek megjegyzések: