Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2011. március 10., csütörtök

Inspiráló nők

Az Éva Magazin az elmúlt bő két hétben minden hétköznap bemutatott egy-egy nőt az Éva-díj – Inspiráló nők jelöltjei közül.
Egy közülük közönségdíjat is kap majd.
Nézegessétek a jelöltekről készült videoklipeket és szavazzatok a kedvenceitekre!
A szavazás március 15-ig tart.

Két jelölt, akik már nagyon sokat tettek az állatokért:

Környezetvédő kategória: Dr. Rodics Katalin

Biológus, természetvédő. Nemcsak Afrika és Ázsia egzotikus állatainak a jogaiért harcol, hanem az ősi magyar gabona- és gyümölcsfajták fennmaradásáért is. Három gyermeke van, emellett sok fiatal vált a szárnyai alatt profi természetvédővé.

Hogyan kell küzdeni száz farkassal? Ha valaki, akkor Rodics Katalin tudja ezt. Igaz, neki nem a farkasokkal kellett megvívnia, hanem emberekkel és megoldhatatlannak tűnő helyzetekkel, amikor egy csempészcsoport leleplezése után otthon keresett – és talált – száz mongóliai kölyökállatnak. Katalin éveket szentelt arra, hogy a világ legelképesztőbb helyeiről Magyarországra keveredett, bajba jutott állatokon segítsen. Kitartó munkája révén a farkasok nem kitömve végezték egy múzeumban, hanem maga Brigitte Bardot lett a pótanyjuk egy mentőállomáson a Pireneusokban. De Katalin segítségével menekült meg a jégkorcsolyázástól az a négy Ugandából csempészett csimpánz is, akik egy orosz cirkusszal járták a világot – egészen addig, amíg a magyar határon akciófilmbe illő módon fel nem tartóztatták a menekülni próbáló állatszállító kamionokat. Az állatok visszakerültek Ugandába, Katalin pedig kitüntetést kapott az amerikai kormánytól azért az elhivatott munkáért, amely során hónapokat telefonált, kutatott, lobbizott, hogy megmentse a bajba jutott állatokat...

További részletek, videó: www.evamagazin.hu/inspiralonok/item.php?id=601

Kapcsolódó oldal: Kettesben Dr. Rodics Katalinnal

Hétköznapi hős kategória: Rédei Attiláné Éva

54 éves, férjével együtt vezeti Őrbottyán határában az öreg, beteg, sérült lovakért létrehozott Bottyán Equus Hungária Közhasznú Alapítványt. Tevékenységük az országban egyedülálló, de Európában is ritka.

„Valamit tenni kell a világ kegyetlensége ellen!” Éva, aki gyerekkora óta a lovak szerelmese, tizenegy évvel ezelőtt feladta tanult mesterségét, hátrahagyta a belvárosi fodrászszalont, ahol dolgozott, lemosta a körmeiről a piros lakkot, tűsarkúját bakancsra cserélte, elköltözött Budapestről, és hátra se nézett többé. Őrbottyánban telepedett le a szüleivel, a férjével, a gyerekeivel és azok családjával. Három elhagyott, vágóhídra szánt lónak kerestek és találtak itt megfelelő helyet, hogy gondozhassák, ápolhassák őket, megadják nekik „nyugdíjas” éveikre a nekik járó méltóságot és megbecsülést.
„A ló egész életében az embert szolgálja, és ha hasznavehetetlenné válik, megbetegszik, kiöregszik, akkor az ember egyszerűen megszabadul tőle. Magára hagyja, kiéhezteti, vágóhídra küldi. Eldobja, mint egy lyukas biciklikereket.”

Három lóval kezdődött a misszió, őket lovardákból mentette ki Éva, ma pedig már 43 ló és 1 csacsi él az Alapítvány telepén. Van köztük olyan, aki valaha versenypályákon rótta a köröket, és lelátókról biztatták, hogy hajtsa a sikert; van, aki díjugratásban jeleskedett fénykorában; és van köztük olyan is, aki lovas kocsit húzott jobb napjain – de mindegyiküket sorsára hagyták, és valamennyien Évának köszönhetik, hogy megmenekültek.
„Az én szívemhez egyformán közel áll mind, és talán ők is úgy érzik, célba értek.”
A napirend kiszámítható, mindenki tudja a dolgát, senki sem siet, nincs erőltetett menet – ez itt, az erdőszélen a nyugalom, a béke kertje. Az állatokat minden reggel csutakolják, orvosolják, legeltetik, kiterelik, beterelik és szeretgetik. Éva szerint nagyon sok időbe telik, mire ezek a kicsapott állatok újra biztonságban érzik magukat és elhiszik, hogy az emberek jók is tudnak lenni.
A pacikon kívül kutyák, cicák, nyuszik, őzikék, kecskék, sőt még a devecseri vörös iszapból kimenekített állatok is otthonra találtak a ház körül. Az idelátogató gyerekcsoportokkal elbeszélgetnek a felelős állattartásról, a gondozásról, az állatokhoz való normális emberi hozzáállásról: igyekeznek tudatosítani bennük, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények...

További részletek, videó: www.evamagazin.hu/inspiralonok/item.php?id=612

További kategóriák, részletek: www.evamagazin.hu/inspiralonok/index.php

Nincsenek megjegyzések: