Gazdinkat keressük:

"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik." Albert Einstein

BemutatkozásKapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-71-636-41
- E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Modulok: Állatvédő SegítőIránytűSintérSTOP!ÖnkormányzatokKislexikonÁllatvédő módszerekÁllatvédelmi Törvény

Kiemelt: TÉGY A VÁLTOZÁSÉRT!SZEMTANÚT KERES!Hivatalos MIKROCHIP nyilvántartásKérjük segíts, hogy segíthessünk!

Gazdinkat keressük: MikrochippelRégóta keresikEllopott állatElveszett kutyaTalált kutyaS.O.S. gazdit kereső kutyaKutyát kérElveszett cicaTalált cicaS.O.S. gazdit kereső cica • Cicát kér • Más állatS.O.S. segítséget kérIdeiglenes befogadót keresHazakerültÚj gazdához kerültIn memoriam+ Kapcsolódó S.O.S. oldalak

További keresési kategóriák a jobboldali CIMKEFELHŐ oszlopban!

2011. március 10., csütörtök

Tragédiába fulladt a Topolyai Kutyamenhely története...

MIVEL AZ ÁRAMOT LEKAPCSOLTÁK, VÉLHETŐLEG EGY GYERTYA OKOZTA A TÜZET, AMELYBEN ETELA MERK, A MENHELY TULAJDONOSA ÉLETÉT VESZTETTE...

MÉG HÁNY ÁLLAT- ÉS EMBER MÁRTIR KELL AHHOZ, HOGY VÉGRE MEGFORDULJON A VILÁG?????


...A KUTYÁK JÓL VANNAK, REMÉLJÜK, HOGY AZ ÖNKORMÁNYZAT BETARTJA ÍGÉRETÉT ÉS GONDOSKODIK RÓLUK!
EGYETÉRTÜNK AZOKKAL, AKIK FELJELENTÉST TETTEK KÜLÖNBÖZŐ SZERVEK ELLEN, MIVEL MEGELŐZHETŐ LETT VOLNA A TRAGÉDIA!

ETELA MERK EMLÉKÉRE...
Nézzétek meg a videót, mert nagyon szomorú és tanulságos történet. ETELA AZ ÁLLATOKÉRT ÉLT... LEGYEN MINDEN ÁLLATVÉDŐNEK KÖVETENDŐ A HÖLGY KITARTÁSA ÉS PÉLDAMUTATÓ MAGATARTÁSA. ÉS Ő IS KÜZDÖTT AZ ÖNKORMÁNYZATI SZERVEKKEL... AKÁRCSAK MI LEGTÖBBEN... EBBEN AZ ESETBEN ŐK GYŐZTEK, DE NE ADJUK FEL!!!
Mancs Állatvédő Egyesület-Szerbia



"...az IGAZSÁG-ból elveszett az "I"..."

Etela Merk korábban elismert akadémiai festő volt, aki több európai országban is előadásokat tartott, tudtuk meg Peđa Jovanovićtól, az állatotthon elhunyt vezetőjének barátjától és támogatójától. Tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy változtat életén: vásárolt egy tanyát Topolya határában, és átvette Katarina Ristić bezárás előtt álló menhelyét. Majdnem 240 kutyával érkezett Belgrádból a tanyára, de a jószágállomány azóta gyarapodott, hiszen a község kóbor ebeinek nagy része is Etelához került. A szebb élet reményében érkezett Topolyára és mégis tragikusan végezte, fogalmazta meg a szomorú igazságot az egykori támogató és barát.

Nyugodjon békében...


További részletek: www.magyarszo.com/fex.page:2011-03-10_Tragedia_Topolyan.xhtml

2011. 03. 10.

ELŐZMÉNYEK:

Egy hete áram nélkül a topolyai kutyamenhely!


Aktualizálva, elérhetőséggel!

A múlt héten a topolyai kutyamenhelyt levágták a villanyhálózatról...

Miközben székvárosunkban százezres tartozások miatt sem kapcsolják ki az áramot, Topolyán 80 ezer dinár hátralék miatt Etela Merk kutyamenhelyét levágták a villanyhálózatról. A tanya több, mint egy hete áram és víz nélkül van. Etela kisfiát egy családnál helyezte el Topolyán, de sajnos 500 kutyájával nem tudja ugyanezt megtenni. A menhely vezetőnőjétől megtudtuk, hogy tartozása felét már sikerült magánadományokból összegyűjtenie, de a villamosműveknek ez kevés.

Pillanatnyilag a hideg idő miatt az étel tárolása nem okoz gondot, de a meleg beálltával ez meg fog változni, és ugyanúgy gondot fog okozni, mint jelenleg a víz biztosítása. A tanya rendelkezik egy régi kúttal, de ez nem ad elegendő vizet, így azt ballonokban kell a menhelyre szállítani. Etela elmondta, hogy ideiglenesen kölcsönkapott egy régi terepjárót, mivel az övét lefoglalta a lízingelést végző cég. Természetesen a ki nem fizetett tartozás miatt.

A menhely vezetőnője mindezek ellenére bizakodó. Nemrég bejegyzett civil szervezetével pályázni fog az önkormányzatnál, és reméli, hogy kap némi támogatást, noha erre eddig még nem volt példa. A községben idáig csak a helyi közösség és magánszemélyek támogatták, amiért nagyon hálás. Médiaszereplésének köszönhetően egyre többen ismerik fel a menhely jelentőségét, és próbálják lehetőségükhöz mérten támogatni. Kell is, hiszen a község kóbor kutyáinak és macskáinak nagy része erre a menhelyre jut. Etela nem adta fel a reményt, hogy más civil szervezetekkel és az önkormányzattal közösen kidolgozzanak egy stratégiát, ami öt éven belül rendezné a kóbor állatok helyzetét. Anyagi nehézségei ellenére egy új projektumon dolgozik. Sokan maradnak munka nélkül, és így kérdésessé válik a házi kedvencek etetése. Hogy mégse kelljen a kutyát vagy macskát az utcára tenni, Etela szervezete táplálékot biztosít a jószágok számára, így a gazdiknak nem kell megválniuk tőlük.

Még néhány hétig el fog tartani a kutyák párzása. Ebben az időszakban a kutyák viselkedése megváltozik, agresszívek lesznek, gyakran elszöknek és csoportokba verődnek. Etelát ilyenkor gyakran hívják elveszett kutyák vagy garázdálkodó falkák miatt, s ha csak teheti, segít. A falkáknál elég csak a tüzelő nőstényeket eltávolítani és a falka feloszlik, a szökött kedvencek nagy része pedig hazatér. Többek között ily módon is a kóbor kutyákkal foglalkozik az áram nélkül maradt menhely vezetőnője. Búcsúzásunkkor arról is biztosított bennünket, hogy semmiféleképp sem fogja szélnek ereszteni az állatait.

L.J. 2011. március 3.

Kapcsolódó oldal: www.magyarszo.com//fex.page:2011-03-03_Egy_hete_aram_nelkul.xhtml

A topolyai kutyamenhely elérhetősége:
Etela Merk
Salas 116
24300 Backa Topola
mobil phone ++381 64 18 70 142

Nincsenek megjegyzések: